Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До Уваги платників Ужгородщини

7 березня 2014 р., 11:33

Протягом року представники бізнесу мають можливість переходити на спрощену систему оподаткування або ж відмовлятися від неї. 

Суб’єкти господарювання, які є платниками інших податків та зборів переходять на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до територіальних органів доходів і зборів не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Тобто, якщо фізична особа – підприємець вирішила з ІІ кварталу 2014 року стати платником єдиного податку, то заява до контролюючого органу  подається не пізніше 14 березня. 

Для того, аби відмовитися від спрощеної системи оподаткування суб'єкту господарювання  необхідно за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подати заяву про таке рішення. Таким чином, для відмови від єдиного податку з ІІ кварталу цього року заява подається до 21 березня. Слід відзначити, що перехід на спрощену систему оподаткування або ж відмову від неї суб’єкт господарювання може здійснити один раз протягом календарного року.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp