Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про митне оформлення та пересилання товарів

28 листопада 2016 р., 10:10

Поштовими відправленнями

Завдяки Інтернету, яким, як правило, користуються громадяни для замовляння товарів, посилки з-за кордону для закарпатців давно стали буденною справою.

Зараз часто громадяни замовляють через Інтернет різні товари, які надходять в Україну в поштових відправленнях. Відтак виникає багато питань стосовно їх оподаткування.

Варто зазначити, що поштові відправлення з-за кордону обов’язково проходять митний контроль у митницях в місцях міжнародного поштового обміну, а саме в Київській міській митниці, Одеській, Закарпатській та Львівській митницях. Декларування вмісту поштових відправлень здійснюється відправником по митним деклараціям СN 23 та CN 22, форма яких затверджена актами Всесвітнього поштового Союзу.

Громадяни, які роблять замовлення товару або отримують поштові посилки з-за кордону повинні знати правила їх отримання, адже може виникнути ситуація, коли за надлишок товару доведеться сплачувати податки.

Товари (крім підакцизних), що пересилаються у міжнародних поштових відправленнях сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро, але не перевищує еквівалент 10 000 євро, підлягають письмовому декларуванню та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10% та податком на додану вартість за ставкою 20%. Базою оподаткування для таких товарів є частина їх сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 150 євро.

Товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10 000 євро, що пересилаються переміщуються на митну територію України в міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, підлягають декларуванню та митному оформленню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств, а також дозволів (ліцензій), сертифікатів відповідності чи свідоцтв про визнання відповідності у випадках, установлених законодавством України для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, та оподатковуються ввізним митом за повними ставками Митного тарифу України і податком на додану вартість за ставкою 20%.

Зауважимо, що нарахування митних платежів на товари сумарна фактурна вартість перевищує еквівалент 150 євро, які надходять в Україну у поштових відправленнях здійснюється по оглядовому розпису форми М15. Даний документ оформляється митницею в місцях міжнародного поштового обміну. При отриманні поштового відправлення громадянин-отримувач на відділенні поштового зв`язку сплачує податки, які нараховані в оглядовому розписі М15 та отримує свою посилку. Строк зберігання імпортних міжнародних поштових відправлень складає 1 місяць. За зверненням отримувача строк зберігання може бути продовжено ще на 1 місяць.
ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp