Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Працівники фіскальних органів та правники подискутували за «круглим столом»

28 листопада 2016 р., 17:10

Та обговорили актуальні питання

Актуальні питання застосування податкового та митного законодавства обговорили під час засідання «круглого столу» представники Головного управління ДФС у Закарпатській області, Закарпатської митниці ДФС, відділення Асоціації правників України в Закарпатській області та юристи-практики. Захід відбувся у місті Ужгороді в Головному управлінні ДФС у Закарпатській області в рамках Всеукраїнського тижня права.

З привітальним словом до учасників круглого столу звернулась Марина Токар – начальник юридичного управління ГУ ДФС у Закарпатській області, яка зазначила, що обговорення питань, які сьогодні стоять в порядку денному, в обраному форматі, є надзвичайно вдалим в сучасних умовах реформування податкового та митного законодавства."Я вважаю, – зазначила Марина Токар, – нам усім буде цікава дискусія фахівців, які працюють з цим законодавством, як зі сторони контролюючих органів, так і зі сторони платників податків".

Багатогранність митного оформлення операцій з експорту паливної деревини за межі митної території України була підкреслена та проілюстрована Олексієм Алєйніковим – заступником начальника митного посту «Ужгород-центральний» Закарпатської митниці ДФС. Фахівець насамперед зауважив, що з 10 жовтня 2015 року набрали чинності зміни до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів». Цими змінами забороняється вивезення за межі митної території України в митному режимі експорт лісоматеріалів необроблених (код 4403 УКТЗЕД):

- деревних порід, крім сосни, – з 1 листопада 2015 року;

- деревних порід сосни – з 1 січня 2017 року.

Також Олексій Алейніков розповів на що насамперед звертають увагу працівники митниці при проведенні митного огляду експортованої деревини, зокрема, на законність походження деревини; податкові накладні та сертифікати; якість деревини та неможливість використання її як ділової тощо.

{g}

Відтак Богдан Яворський – заступник начальника управління – начальник відділу провадження у справах про порушення митних правил управління протидії митним правопорушенням Закарпатської митниці ДФС розповів про провадження справ про порушення митних правил, пов’язаних з експортом паливної деревини.

Посадовець зауважив, що при огляді сумнівної деревини залучається експерт Торгово-промислової палати. Також Богдан Яворський розповів, які порушення під час митного огляду деревини виявляють найчастіше, зокрема, це невідповідність реальної ваги заявленій в митній декларації, що може свідчити про наявність сторонніх предметів, захованих в деревині; також частим порушенням є неналежність деревини до паливної, яка має інший код УКТЗЕД; подання документів з неправдивими даними тощо.

Варто зазначити, що на обговорення під час «круглого столу» також було винесено проблематику застосування законодавства в частині визначення зобов’язань по транспортному податку та проблематика застосування строків давності стягнення пені по ПДВ платниками за несвоєчасне відшкодування.
ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp