Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді розпочали вшанування пам’яті жертв голодоморів ходою містом

28 листопада 2016 р., 14:30

Пам’ятаємо… Вшановуємо…

Страшна, трагічна сторінка історії, датована 1932-1933 роками – Голодомор. Акт геноциду українських селян, що не бажали покори керівництву ВКП(б) та уряду СРСР. Цю дату в Україні пам’ятають і досі…

В Ужгороді розпочали вшанування пам’яті жертв голодоморів ходою центральними вулицями міста. Сотні людей зі свічками та лампадками пройшли центром столиці Закарпаття до місця встановлення майбутнього пам’ятника жертвам голодоморів. Жертв геноциду вшанували хвилиною мовчання. А ближче до вечора небайдужі ужгородці прийшли на площу Театральну, аби приєднатися до всеукраїнської хвилини мовчання. Долучилися до заходу і керівники Управління поліції охорони Закарпаття.

- Ми щороку відвідуємо заходи вшанування жертв Голодомору. Вважаємо своїм обов’язком прийти і разом з усіма пом’янути тих, хто тоді поліг. Вважаю, що обов’язок кожного – не забувати такі трагічні сторінки життя нашого народу. Дай Бог молодому поколінню ніколи не знати, що таке голод, і тим паче в боротьбі за законне право на свободу, - наголосив начальник Управління поліції охорони в Закарпатській області полковник поліції Андрій Литовченко.

{g}

Кілька десятків містян запалили лампадки в знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів. Запалені свічки виклали в ряд, а по центру сцени на Театральній утворили з запалених лампадок хрест.

Згодом ужгородці помолилися за вічну пам'ять тих українців, які пішли з життя в результаті голодомору. Завершилися поминальні заходи хвилиною мовчання.

Хай буде вічна пам’ять та блаженний упокій всім жертвам Голодомору.





Управління поліції охорони в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp