Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородці знають, де безплатно переночувати у різних країнах світу (ВІДЕО)

29 листопада 2016 р., 15:41

Мандрівники-винахідливі

Заради вражень.

Кілька років тому ужгородець Василь дізнався про одну з найбільших мереж гостинності у світі — «КаучСерфінґ». Люди з різних країн безкоштовно надають одне одному місце для ночівлі під час подорожей. Також проводять екскурсії.З кожним роком CouchSurfing, з англійської «мандрівка диванами»,набуває популярності.

Василь ПРОКОПИШИН

каучсерфер

Стало цікаво через те, що можна познайомитися з людьми з різних куточків світу. Ми з дружиною почали з того, що приймали людей. Перші гості у нас були зі Сполучених Штатів Америки, з Іспанії, Італії. А потім ми спробували самі поїхати. Побували у понад 15 країнах: в основному в Європі (Чехія, Австрія, Ігорщина, Німеччина, Іспанія, Португалія, Франція).

Учасники користуються різними сайтами для пошуку. Зокрема, цей, що нагадує соцмережу.

Василь ПРОКОПИШИН

каучсерфер

У кожного учасника є своя сторінка з фотографіями. І головне — відгуки людей про неї: в кого вона була в гостях або хто був у неї. Можна подивитися: якщо позитивні відгуки, і тобі людина подобається, то посилаєш їй запрос, що ти хочеш до неї приїхати на якісь дати. У кожного учасника є вибір: або прийняти твій запрос, або відхилити.

Василь рекомендує звертати увагу саме на відгуки, які залишають гості. Це допоможе вибрати де і в кого зупинитися. А ще — не боятися нових сусідів.

Василь ПРОКОПИШИН

каучсерфер

Зараз ми були в Португалії в одного хлопця. У нього така політика, що він приймає всіх, хто йому пише запрос. У нього кожен день з різних країн по 5 людей живуть. У нього чотирикімнатна квартира пуста. У ній 20 років ніхто не жив. І тут він вирішив повернутися, трохи облаштувати і приймати людей. Каже: «Якщо в мене є така можливість, то чому це не робити? Це добро я даю людям. Воно мені потім вернеться». Якщо кожен так буде робити, то світ стане кращим.

Уже 3 роки про цю послугу знає і Ані. Каже: крім економії коштів, каучсерфінґ передбачає культурний взаємообмін.

Ані НІКОГОСЯН

каучсерфер

Чесно кажучи, було для мене здивуванням, що в Ужгород приїжджають люди з дуже далеких країн, незвчиних нам: з Азії, далекої Росії, з далекої Європи. Одразу почалися запити, чи можу я когось приймати в себе вдома.

За час користування каучсерфінґом Ані переконалася: тут є як переваги, так і недоліки.

Ані НІКОГОСЯН

каучсерфер

Від імені всіх моїх друзів, з якими ми збиралися їхати, я написала запит. Це було в невеликому італійському містечку. Одне, що я зрозуміла: дуже складно потрапити до когось, коли є велика компанія. Набагато легше, коли ти одна. Ще може бути, коли з кимось двоє. Але коли троє, четверо, п’ятеро, то в одне помешкання майже неможливо потрапити. Дуже багато людей пропонують просто погуляти по місту. Вони будуть як безкоштовний гід. Лише одна людина зголосилася нас прийняти, але в нього була одна умова. Він сказав, що нудист. Тому всі його гості теж мають ходити вдома голяка. Це неформал і, напевно, неформали до нього збираються. Ну я подякувала і на цьому ми розійшлися.

Основна мова, якою спілкуються учасники на сайті, — англійська. Також є можливість безкоштовної реєстрації. Наразі каучсерфінґом користуються понад 2 мільйони людей у світі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp