Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ув’язнені на Донбасі розповіли про пережите пекло (ВІДЕО)

29 листопада 2016 р., 18:11

Дослідження презентували в Ужгороді

Нещодавно

Ті, що пережили пекло. Підсумки дослідження зі свідченнями жертв про місця незаконних ув’язнень на Донбасі презентували в Ужгороді. Захід провела Українська Гельсінська спілка з прав людини у співпраці з головним територіальним управлінням юстиції у Закарпатті. У дослідженні зібрані факти порушення прав людей, злочинів у зоні збройного конфлікту на сході України.
Олексій БІДА, координатор Центру Документування Української Гельсінської спілки з прав людини
Это видео можно будет в дальнейшем использовать как доказательство, и уже на основе собранных видео родилась идея превратить это все в фильм. Хотелось показать в первую очередь присутствие РФ и то отношение, с которым сталкиваются люди, будучи заложниками. Каждый человек, который активно проявляет свою позицию там, он потенциальный пленник. Так или иначе там продолжает происходить противодействие. Мои знакомые по-прежнему пытаются рисовать флаги украинские, листовки распространяют. И часть из них попадают на подвалы, и им грозит большой срок. Их обвиняют в том, что они наводчики, шпионы. Соответственно этих людей ждет в дальнейшем большой срок, они проходят через пытки и унижения.


На основі зібраної інформації автори пропонують комплекс заходів, спрямованих на припинення виявлених порушень прав людини на непідконтрольних Україні територіях.
Іван АЛМАШІ, заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатті
Про ці наболівші теми треба говорити, аби люди пройнялися цією проблемою, болем і стражданням, які переносять наші українці по всій території держави. Ми маємо зробити усе, аби не допустити цей біль, не допустити розгорання цього маленького вогню непримиренності, який відбувся на Сході Україні. Одночасно ми показуємо юридичні шляхи, як можна відновити порушені права цих людей, порядок звернення до Європейського суду, порядок звернення до Міжнародного кримінального суду.
Українська Гельсінська спілка з прав людини продовжує роботу щодо виявлення випадків незаконного утримання у так званих ЛНР та ДНР. Спілкується із постраждалими військовими, які були у полоні бойовиків. Одним із таких є ужгородець Микола Марчишак. Заручником він став після Іловайської трагедії та 21 день провів у полоні, тримали переважно у місті Сніжне на Донеччині, куди перевезли через Ростовську область Росії.

Микола МАРЧИШАК, голова ГО «Побратими України.Ужгород»

Це Псковська десантна дивізія – вони не приховували того абсолютно. Відкритим текстом говорили, що вони були у Криму як «зелені чоловічки». Всі були із білими пов’язками, називали себе миротворчою місією, що вони приїхали до нас в Україну навести порядок. Якби такої прямої вербовки не було, водили на допит поодинці, пропонували залишитися і тому подібне, що сім’ю перевезуть. Але ясне діло, що ніхто на це не погоджувався.
У стрічці «Ті, що пережили пекло» показані також свідчення щодо випадків нелюдського поводження та катування. Автори сподіваються на привернення уваги міжнародної громадськості до описаних злочинів та на притягнення до відповідальності осіб, винних у вказаних порушеннях.


Таня Павлівна 29.11.2016 18:21 IP: 32.75.163.188
Якщо Бог не дає ради тому, що відбувається, він допускає війну, щоб знищувати... Хотіли воювати, най воюють... тільки з жінкою з двома дітьми воювати то круто... а от з Путіним байки щодо психічних захворювань і крадіжок не проходять... тут потрібно відповідати за злочини і молдаван кегебістів Фільо і бандюг Зубиків, і тих хто віджимає батьківську і дідівську домівку, за знущання над батьками і братом, за смерть чоловіка!!! Доки буде наявна злочинність поліції і управління, доти буде війна. А це не допоможе, буде - ядерна.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp