Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хуст полонила феєрія (ФОТО)

10 червня 2014 р., 11:42

У місті відбулося яскраве свято

 

Цими днями на міському стадіоні Хуста було велелюдно та весело. Більше 40 вихованців навчальних закладів міста над Тисою змагалися у запуску повітряних зміїв. Організатором заходу виступив центр науково-технічної творчості учнівської молоді. Юні змієзнавці, об’єднавши зусилля, провели справді цікаве, яскраве, незабутнє свято. На шоу можна було побачити повітряних мультиплікаційних героїв, різні геометричні фігури, літаки, кораблики та хатинки. А поряд зі стандартними конструкціями у небі «ширяли» й паперові велетні, заввишки майже з людський зріст. –Напередодні «Шаркань-шоу – 2014» ми провели з дітками експрес-заняття, майстер-класи, – зазначила для «Карпатського об’єктиву» керівник гуртка повітряного моделювання Андріана Галай. 

– Маленькі «змієводи» із таких простих підручних матеріалів, як дерев’яні планочки, плівка, скотч, газети, нитки навчилися виготовити неординарні літаючі апарати. Трішки знань із аеродинаміки, технічної майстерності, «плюс» фантазія та бажання дива – і в блакитний небосхил піднімається «літак» чи «змій», зроблений власними руками. Запусками моделі учасники самотужки, а батьки дивувалися, як «підкоряються» великі строкаті «шаркані» маленьким дитячим ручкам. –На подібному шоу я не вперше, але на святі відкрила для себе багато нового, знайшла прекрасних друзів, – радісно розповіла одна з переможниць змагання Катерина Лемак. – Мені подобається цілковита свобода творчості, можливість відчути себе творцем прекрасного, адже кожна людина, бодай раз у житті, мріє, наче птаха, відчути дотик неба. Після підведення підсумків «повітряного» конкурсу, кращих учасників було нагороджено грамотами і подарунками. 

Марина АЛДОН

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp