Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Нафтогазі повідомили про зростання цін на російський газ

7 грудня 2016 р., 12:35

Сьогодні в Словаччині ціни на газ нижчі, ніж очікувана вартість газпромівського газу з 1 січня 2017 року.

Ціни на російський газ зростуть зі 186 до 200-210 доларів за тисячу кубометрів у першому кварталі 2017 року. Про це повідомив комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко.

"Ціна газпромівського газу зараз не 140-160 доларів..., а близько 183-186 доларів за тисячу кубів (з поправкою на калорійність, без поправки - трохи більше 178 доларів). А з першого кварталу буде 200-210 доларів", - написав Вітренко на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що ціни на європейський газ постійно коливаються, а в серпні-вересні були значні поставки за ціною, нижчою від газпромівської.

"Могли купити і більше, але Газпром блокує віртуальний реверс, тому купили менше, ніж хотіли. Потім була незвично холодна осінь, і європейські ціни стали вищі від газпромівських, але різниця була відносно невеликою. Навіть російський міністр Новак говорить про різницю в 15-30 доларів (хоча він перебільшує)", - наголосив Вітренко.

За його словами, зараз на європейських ринках падають ціни на газ, і ціна в Словаччині сьогодні була нижчою за очікувану від Газпрому в першому кварталі 2017 року.

Вітренко також заявив, що Україна в жодному разі не може купувати газ у Газпрому без підписання додаткової угоди до чинного контракту з російською компанією або тристоронньої угоди з ЄС і РФ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp