Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Вибір має кожен» (ФОТО)

11 грудня 2016 р., 09:40

Саме така акція днями згуртувала студентів та викладачів УжНУ

В області вперше провели акцію, метою якої стало привернення уваги суспільства до життєвих перемог людей з особливими потребами.

{g}

Організатори заходу Закарпатський регіональний центр соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації “Вибір” та Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет» прагнули показати незламність духу тих, хто має фізичні вади,адже особливі закарпатці попри все живуть активним життям, досягають успіхів у спорті, вокалі хореографії та інших сферах.

Також у всіх охочих була змога стати волонтером Центру «Вибір», аби допомагати людям з інвалідністю. У заході взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи УжНУ Ігор Король та директор Центру «Вибір» Василина Марко.

Окрім того, протягом заходу, талановиті фехтувальники з особливими потребами перша золота призерка Чемпіонату України з фехтування на візках Надія Дьолог, а також - майстер спорту міжнародного класу з фехтування на візках Член збірної України Максим Магула та перспективний фехтувальник Вадим Шутко і Тимур Попадич, який був у резерві збірної України, а також посів 2 місце на Чемпіонаті України. Прводили майсте5р-клас з фехтування спортсмени під керівництвом свого тренера - Емілії Маляр-Фазикаш.

Також у рамках заходу Надія Дьолог показала майстер-клас з подолання перешкод на візку. Кожен охочий також мав змогу пересісти на візок і спробувати подолати перепони н6а шляху. Концертну програму гостям заходу подарували вихованці «Дороги життя» Василь Мірявчик, Світлана Соломон, Уляна Кастран та Марина Лавришинець.

Талановита молодь співала і танцювала, даруючи всім тепло сердець. Учасниця заходу Марина Лавришинець зауважує,що такі заходи – дуже важливі, адже люди повинні розуміти, що ті, хто має особливі потреби, заслуговує на рівність у суспільстві, і прагне бути сповна інтегрованим у нього. Дівчина також висловлює вдячність директору Ценру «Вибір» Василині Марко, за змогу взяти участь в акції «Вибір має кожен» та педагогу з вокалу Яні Садварій, за право виконувати її авторську пісню «Дорога життя».

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»

Фото – Закарпатський кореспондент






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp