Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатське виноробне підприємство звинувачує Міністерство юстиції у бездіяльності

13 грудня 2016 р., 16:41

От такі реалії.

Закарпатське виноробне підприємство ТОВ «Котнар-М» ще з червня 2016 року звернулося до Міністерства юстиції України Петренка із скаргою на бездіяльність посадових осіб Головного управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у м. Києві, щодо невиконання рішення суду. Йдеться про майже 6 млн.грн власних коштів підприємства, які ПАТ «ВТБ БАНК» боргує ТОВ «Котнар-М».

«Товариство було змушене скаржитися у зв’язку з виявленням корупційних дій з сторони державних службовців, що призводить до порушення Конституційних прав, свобод та інтересів нашого товариства, а також у зв’язку з доведенням нашого товариства до банкрутства представниками російського бізнесу», - йдеться у заяві.

Обставинами для звернення з відповідною скаргою стала неможливість стягнення в добровільному порядку з ПАТ «ВТБ БАНК» грошові кошти, які незаконно перебували в користування банку на користь ТОВ «Котнар-М». Підприємство звернулося з заявою до Управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у м. Києві про відкриття виконавчого провадження по примусовому виконанню наказу Господарського суду Закарпатської області від 03.06.2016 р. по справі № 5\58. Однак виконавча служба упродовж шести місяців двічі відмовила у відкритті виконавчого провадження, а третій раз зупинила виконання на період розгляду заяв самого боржника.

«Розуміючи безпідставність та надуманість дій державної виконавчої служби на протязі червня-листопада 2016 року підприємство зверталося ще декілька раз з відповідними скаргами до Міністра юстиції України на бездіяльність посадових осіб виконавчої служби м. Києва. Однак, починаючи з червня 2016 року посадові особи Головного управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у м. Києві перешкоджають виконанню рішення суду, і надають тільки формальні відписки»,- каже Степан Сюч, директор ТОВ «Котнар-М».

«Звертаючись до «міністерства справедливості», як в соціальній рекламі його називає міністр Петренко, ми бачимо безкарне «кришування» самим міністерством дій державних виконавців, які замість покладених на них обов’язків щодо виконання суду, навпаки, діють в інтересах російського банку, та у всі способи перешкоджають виконанню рішення суду, яке може бути виконане за один день, шляхом накладення арешту на кореспондентський рахунок банку і списання цих коштів», - коментує Степан Сюч, директор ТОВ «Котнар-М».

Закарпатское винодельческое предприятие обвиняет Министерство юстиции в бездействии

Закарпатское винодельческое предприятие ООО «Котнар-М» еще с июня 2016 обратилось в Министерство юстиции Украины Петренко с жалобой на бездействие должностных лиц Главного управления государственной исполнительной службы главного территориального управления юстиции в г.. Киеве, относительно невыполнения решения суда. Речь идет о почти 6 млн.грн собственных средств предприятия, ОАО «ВТБ БАНК» задолжало ООО «Котнар-М».

«Общество было вынуждено жаловаться в связи с выявлением коррупционных действий со стороны государственных служащих, что приводит к нарушению конституционных прав, свобод и интересов нашего общества, а также в связи с доведением нашего общества к банкротству представителями российского бизнеса», - говорится в заявлении.
Обстоятельствами обращения с соответствующей жалобой стала невозможность взыскания в добровольном порядке с ОАО «ВТБ БАНК» денежные средства, которые незаконно находились в пользование банка в пользу ООО «Котнар-М». Предприятие обратилось с заявлением в Управление государственной исполнительной службы главного территориального управления юстиции в г.. Киеве об открытии исполнительного производства по принудительному исполнению приказа Хозяйственного суда Закарпатской области от 03.06.2016 г. По делу № 5 \ 58. Однако исполнительная служба в течение шести месяцев дважды отказала в открытии исполнительного производства, а третий раз остановила выполнения на период рассмотрения заявлений самого должника.
«Понимая беспочвенность и надуманность действий государственной исполнительной службы в течение июня-ноября 2016 предприятие обращалось еще несколько раз с соответствующими жалобами к министру юстиции Украины на бездействие должностных лиц исполнительной службы г.. Киев. Однако, начиная с июня 2016 должностные лица Главного управления государственной исполнительной службы главного территориального управления юстиции в г.. Киеве препятствуют исполнению решения суда, и предоставляют только формальные отписки». – комментирует Степан Сюч, директор ООО «Котнар-М».
«Обращаясь к «министерствусправедливости», как в социальной рекламе его называет министр Петренко, мы видим безнаказанное «крышевание» самим министерством действий государственных исполнителей, которые вместо возложенных на них обязанностей по выполнению суда, наоборот, действуют в интересах российского банка, и во все способы препятствуют исполнению решения суда, которое может быть выполнено за один день, путем наложения ареста на корреспонденський счет банка и списание этих средств», -- резюмирует Степан Сюч, директор ООО «Котнар-М».





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp