Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як побороти нелегальних перевізників на Тячівщині?

11 червня 2014 р., 14:49

Нелегальні пасажироперевезення в районі забирають вагомий "кусень" прибутку району.

Нелегальні перевезення на Тячівщині: чи можна навести порядок? Саме над цією проблемою минулого тижня дискутували на нараді в РДА, яку провів голова райдержадміністрації Петро Голубка. Також в обговоренні взяли участь: заступник голови Василь Каганець, начальник управління економічного розвитку і торгівлі РДА Богдан Макусій, заступник начальника ДПІ Іван Манзюк, заступник начальника управління соцзабезу Іван Онуфрій, начальник ВДАІ Тячівського РВ УМВСУ Іван Довгуник, інспектор технічного нагляду ВДАІ Богдан Волос. А також – начальник відділу лінійного контролю управління Укртрансінспекції в Закарпатській області Володимир Мица, старший диспетчер автостанції м. Тячів Людмила Бекназарова та голова асоціації автоперевізників Іван Немеш.

Відтак було порушено питання додержання законодавчих актів, норм та стандартів в автомобільному транспорті, підвищення рівня безпеки перевезення, недопущення до надання послуг нелегальним перевізникам, які не одержали відповідні ліцензії та ліцензійні картки на транспортні засоби або ж працюють поза межами правового поля.

На даний час на території району зареєстровано 516 суб’єктів господарювання по таких видах діяльності як «Пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення», «Інший пасажирський наземний транспорт». В тому числі – юридичні особи 23, фізичні підприємці, що здійснюють діяльність (або задекларували доходи) 270 та 233 суб’єкти, що тимчасово припинили свою діяльність.

Чи не основною причиною появи «нелегалів» на тячівських дорогах стало відсутність повного охоплення автоперевезенням по всіх напрямках району, щоб задовольняло попит населення. Поки що стабільно доставку пасажирів налагоджено у сторону села Угля, що здійснюється асоціацією автоперевізників під керівництвом Івана Немеша. Тож звісно, що де автобус не виходив на маршрут, його місце зайняли спритні приватники з власним транспортом.

Щоб докорінно змінити ситуацію, потрібно перш за все легалізувати автобусні маршрути, де цього не зроблено. Тому, з метою виведення з ринку пасажирських перевезень нелегальних автоперевізників у березні цього року проведено конкурс, де визначено 21 маршрут у таких напрямках як Тячів-Дубове, Дубове-Комсомольськ, Дубове – Лопухово. До речі, всі транспортні засоби пройшли перевірку на вимоги законодавства про транспорт.

Отож, саме тепер потрібно зайняти жорстку позицію у відношенні до конкурентів, які вже заповнили тут нішу – нелегальних перевізників, що працюють поза межами правового поля. Не слід забувати й про те, що вони не гарантують безпеку своїм пасажирам, не забезпечують пільгові проїзди, не платять податки і не забезпечують контроль технічного та санітарного стану транспортних засобів тощо. А значна частина водіїв працює без оформлення трудових відносин у порушення положень трудового законодавства . Також кричущим є факт застосування переобладнаних авто, рух якого заборонено для надання послуг відповідними статтями Кодексу України.

У підсумку наради голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка закликав учасників зустрічі до об’єднання зусиль всіх сторін щодо наведення порядку з нелегальним перевезенням на території Тячівського району. А відтак й надання рівних можливостей усім бажаючим займатися даним видом підприємницької діяльності у правовому полі.

Було вирішено створити робочу групу, яка здійснюватиме нагляд за додержанням вимог норм та стандартів надання послуг транспортного перевезення на території Тячівського району. В тому числі й виявлятиме нелегальних перевізників, з складанням на них протоколів та притягнення до відповідальності згідно чинного законодавства.



Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp