Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутатський корпус просить ДФС створити сервісний центр з обслуговування платників податків на території Закарпаття

15 грудня 2016 р., 13:21

Відповідне звернення на адресу Державної фіскальної служби України обласні обранці прийняли на другому пленарному засіданні п’ятої сесії обласної ради.

У документі зазначено: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, звертаємось із проханням посприяти у вирішенні питання щодо створення сервісного центру з обслуговування платників податків на території Закарпатської області.

Відповідно до протоколу від 17.09.2015 № 6 чергового засідання Громадської ради при ДФС України, а також інформації, озвученої та підтвердженої на зустрічі Головою комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Южаніною Н. П., при кожній обласній ДФС, де кількість великих платників перевищуватиме 10 одиниць, будуть створені офіси з обслуговування великих платників податків.

Слід відмітити, що на території Закарпатської області налічується 19 СГД, які включені до Реєстру великих платників податків, зокрема, 16 із них включені до Реєстру великих платників у 2016 році, та багато інших, які не платять податок до місцевого бюджету.

Відповідно до пункту 64.7 статті 64 Податкового кодексу України, у разі включення платника податків до Реєстру великих платників податків, на нього поширюються особливості, визначені цим Кодексом для великих платників податків, які зобов'язують його стати на облік у контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр.

Перехід платників на облік в Центральний Офіс з обслуговування великих платників призводить до виникнення ряду несприятливих умов для діяльності платників, а саме: незручності в адмініструванні та сплаті податків, звірки стану розрахунків з бюджетом, отримання довідок з «мокрою» печаткою, реєстрації касових апаратів, отримання консультацій, а також збільшить фінансові витрати та навантаження на працівників підприємств.

Враховуючи вищенаведене, звертаємось до Вас з проханням посприяти у вирішенні питання створення сервісного центру з обслуговування платників податків на території Закарпатської області», наголошено у звернені обласних депутатів.
Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp