Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко: Україна відстояла своє в Асоціації

16 грудня 2016 р., 10:53

Глава держави запевнив, що жодних змін в тексті Угоди про асоціацію з ЄС не буде.

Україні вдалося уникнути нових переговорів щодо ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС з невизначеною тимчасовою перспективою, а також внесення змін до тексту цього документа. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Ми цінуємо зусилля лідерів ЄС з метою досягнення домовленості за рішенням, що відкриває шлях для довгоочікуваного завершення Європейським Союзом ратифікації Угоди про асоціацію. Це був вимушений крок, необхідний для досягнення нашої спільної мети, а саме - збереження Угоди про асоціацію з ЄС", - написав Порошенко на соєю сторінці у Facebook.

Він додав, що "вдалося відстояти принципову позицію України: не допустити нових переговорів з невизначеною тимчасовою перспективою, не допустити жодних змін в текст Угоди, так само як і її повторної ратифікації всіма країнами-членами".

Порошенко закликав Нідерланди завершити всі відповідні процедури для якнайшвидшого набуття чинності Угоди, а також наголосив, що тимчасове застосування Угоди вже принесло цілу низку позитивних результатів, що визнано ЄС.

"Україна очікує продовження допомоги і підтримки з боку ЄС, включаючи Нідерланди, в подальшій імплементації Угоди, що є стратегічним інтересом для всіх сторін", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, раніше Рютте заявив, що отримати схвалення парламенту Нідерландів з питання ратифікації Угоди про асоціацію буде складно, але він зробить все від нього залежне.

Як повідомляв Кореспондент.net, 15 грудня Нідерланди домовилися з ЄС про асоціацію. В Угоду повинні вписати додаткові пояснення, згідно з якими Україна автоматично не отримає членство в Євросоюзі, не буде військового співробітництва, українці не отримають право працювати або жити в ЄС.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp