Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Розвиток фізичної культури та спорту – невід’ємний факторсоціального зростання Закарпаття

29 грудня 2016 р., 11:41

Ухвалювали рішення

На третьому пленарному засіданні п’ятої сесії облради ухвалено рішення «Про Програмурозвитку фізичної культури і спорту в Закарпатській області на період до 2020 року» та рекомендовано районним, Берегівській, Мукачівській, Ужгородській, Хустській, Чопській міським радам розробити та забезпечити реалізацію відповідних місцевих програм, передбачивши фінансування їх заходів.

Як наголошується в документі, останнім часом загальний стан сфери фізичної культури і спорту, стан фізичної активності і способу життя середньостатистичного закарпатця, особливо дітей та молоді без перебільшення можна визначати як загрозливі, що характеризуються певними чинниками, основними серед яких є:відсутність сформованих сталих традицій та мотивацій щодо фізичного виховання і масового спорту, як важливого чинника фізичного та соціального благополуччя, поліпшення стану здоров’я, ведення здорового способу життя і подовження його тривалості;знецінення моральних та патріотичних переконань громадян у зв’язку із засиллям пропаганди матеріально-споживацьких інтересів, жорстокості, насильства, зокрема прямо або опосередковано через засоби масової інформації;погіршення стану здоров’я населення у зв’язку з прогресуючими хронічними хворобами серця, гіпертонією, неврозом, артритом, ожирінням тощо, які є наслідком ведення пасивного, малорухливого способу життя, зловживання шкідливими звичками, що власне, призводить до зменшення кількості осіб, які можуть бути залучені до спорту вищих досягнень, зокрема спроможних тренуватися, витримуючи значні фізичні навантаження, та досягати високих спортивних результатів тощо.

Метою Програми є відведення фізичній культурі і спорту в Закарпатській області провідної ролі як важливого фактора одразу кількох напрямів соціально-економічного зростання Закарпаття. А також - створення умов для: розвитку різних видів спорту, визнаних в Україні, вдосконалення системи підготовки спортивного резерву, збірних команд області та кандидатів до національних збірних команд, забезпечення пріоритетного розвитку традиційних для області видів спорту; збереження і зміцнення матеріально-технічної бази, вдосконалення і розвитку інституціональних напрямів сфери фізичної культури і спорту та забезпечення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової діяльності суб’єктів галузі усіх форм власності.

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного та інших місцевих бюджетів, а також за рахунок залучення інших джерел, не заборонених законодавством. Загальний обсяг фінансування Програми складає 47910,5 тис. грн, у тому числі з обласного бюджету за роками: 2017 рік - 9955,0 тис. грн; 2018 рік - 11995,0 тис. грн; 2019 рік - 12580,0 тис. грн; 2020 рік - 13380,5 тис. грн.

Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp