Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пенсії закарпатців у грудні зросли в середньому на сто гривень

29 грудня 2016 р., 16:00

У грудні закарпатцям провели масовий перерахунок пенсій, у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. В результаті у 211-ти тисяч пенсіонерів зріс розмір виплат, в середньому на 108 гривень.

Про це під час брифінгу в Закарпатській ОДА повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек. Також переглянуто розмір пенсії жінкам, які скористалися достроковим виходом на пенсію в 55 років.
«Працюючим пенсіонерам, розмір пенсій яких перевищує 150 відсотків прожиткового мінімуму, виплачується 85 відсотків призначеного розміру. Водночас не менше 150 процентів прожиткового мінімуму, що нині становить 1870 гривень. Ця норма діятиме і протягом 2017 року», - поінформувала А. Пентек.
Посадовець також поінформувала про законодавчі зміни у пенсійній системі. З першого січня наступного року, зокрема, максимальний розмір пенсії не перевищуватиме 10 тисяч 740 гривень. А заробітна плата працівника за місяць не може бути нижчою розміру мінімальної зарплати - 3 тисяч 200 гривень. «Внесено зміни й у Закон “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” для фізичних осіб-підприємців загальної системи оподаткування. Підприємець повинен відраховувати обов’язкову сплату єдиного соціального внеску в розмірі 704 гривень – 22 відсотки від мінімальної заробітної плати - незважаючи на те, чи отримувався дохід від здійснення підприємницької діяльності. Для платників, віднесених до першої групи платників єдиного податку, ця сума внеску має бути не менше 0,5 мінімального страхового внеску», - каже А. Пентек.
Нині на Закарпатті працює система централізованого призначення та виплати пенсій. Фахівці управлінь Пенсійного фонду у районах та містах, приймають документи для оформлення виплат, сканують їх та вносять у єдину базу. «Якщо всі папери подані згідно з вимогами, людина може отримати пенсію вже через десять днів після звернення», - зазначила А. Пентек. Завдяки цій системі, пенсію можна оформити без прив’язки до місця проживання чи роботи. Сьогодні працює і веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, який дає можливість отримати практично всі послуги дистанційно, використовуючи електронний цифровий підпис.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp