Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На користь органів ДФС вирішено 363 справи у суді

3 січня 2017 р., 15:38

Ефект від роботи юридичної служби

Протягом 2016 року з урахуванням справ, що перейшли з попередніх років, на розгляді в судах різних інстанцій перебувало 1428 справ на суму майже 8 млрд 140 млн грн. Із усіх категорій справ розглянуто 532 на загальну суму близько 7 млрд 669 млн грн. З них на користь органів ДФС вирішено 363 або 68,23%.

Варто зазначити, що за позовами органів ДФС на розгляді в судах знаходилися 885 справ, з яких судами розглянуто 315. Водночас, на користь органів ДФС судом вирішено понад 86% таких справ.

Загалом юристи, за позовами платників, супроводжували справи щодо визнання недійсними податкових повідомлень рішень, зокрема, щодо справ про визнання недійсними податкових повідомлень про застосування штрафних санкцій по ПДВ або донарахування ПДВ; щодо справ про визнання недійсними податкових повідомлень про визначення податкових зобов’язань з податку на прибуток та застосування штрафних (фінансових) санкцій; щодо стягнення бюджетної заборгованості по ПДВ.

Зауважимо, що юридичні підрозділи органів фіскальної служби залучаються до правового процесу у всіх напрямках здійснення адміністрування податків та зборів до бюджету України та несуть відповідальність за надання відповідних правових висновків. Водночас, результати судових розглядів свідчать про якісну аргументацію та доказову базу, на якій ґрунтуються позовні вимоги фіскальної служби області.
ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp