Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто і скільки заробив у квітні на Закарпатті?

13 червня 2014 р., 13:14

Не вигідним квітень був для закарпатців, що працюють на будівництві та у сфері харчування.

У квітні 2014 р. на підприємствах, в установах та організаціях щомісячного обліку було зайнято 180,1 тис. штатних працівників, середня номінальна заробітна плата їх склала – 2556 грн., що на 1,9% менше ніж у березні п.р. та на 3,9% більше ніж у квітні 2013р. 

Заробітна плата працівників підприємств, установ та організацій щомісячного обліку області у 2,1 раза перевищувала рівень законодавчо встановленого державного соціального стандарту (з 1 грудня 2013р. встановлена мінімальна заробітна плата – 1218 грн.), однак на 25,5% була меншою від середнього рівня по Україні. Нарахування за оплачену годину у квітні склали 17,62 грн. проти 22,76 грн. в середньому по Україні. 

За розмірами середньомісячної зарплати у квітні 2014 р. першість традиційно утримували установи державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, підприємства транспорту, організації фінансової та страхової діяльності. Заробітна плата у працівників зазначених установ та підприємств перевищувала середній показник в економіці області від 13,8% до 50,3%. 

Значно нижчою, була зарплата працівників будівельних організацій, підприємств тимчасового розміщування й організації харчування, поштової та кур’єрської діяльності, сільського господарства, у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування. Рівень зарплати у працівників даних підприємств становив 50,9–67,1% середнього її розміру, який склався в економіці області. 

Серед видів промислової діяльності найнижчий рівень оплати праці зафіксовано на підприємствах по виробництву гумових і пластмасових виробів, харчових продуктів, по виготовленню виробів з деревини, виробництву паперу та поліграфічної діяльності, іншої неметалевої мінеральної продукції, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів. 

Протягом квітня 2014р. одному штатному працівнику оплачено в середньому 145 год., з них відпрацьовано 136 год. (по Україні – 141 год.). Для виконання у квітні обсягу робіт (послуг), випуску продукції, за умови повного завантаження працівників відповідно до встановленої тривалості робочого часу було достатньо в цілому по економіці 96,0% задіяної штатної чисельності. Надлишок робочої сили у промисловості становив 1,2 тис. працівників, або 3,0% середньооблікової чисельності штатних працівників зайнятих у цьому виді діяльності. 

Реальна заробітна плата, яка враховує зміни споживчих цін у квітні 2014р. порівняно із березнем п.р. знизилась на 5,0%, а з квітнем 2013р. – на 1,7%. 
Головач О.Л., начальник відділу статистики праці Головного управління статистики у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp