Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вже 11 років у краї працює бригада пожежників-добровольців (ВІДЕО)

6 січня 2017 р., 17:01

Рятує людей

Від вогню.

11 років поспіль на Закарпатті в селі Дерцен діє добровільна пожежна бригада. Рятувальники діють на базі місцевої церкви. За роки існування обжились професійним обладнанням. Часом навіть кращим за те, яке мають в місцевому ДСНС. Олександр є добровольцем з першого дня заснування пожежної бригади в Дерцені. Живе за півтора кілометри від бази. Займається вирощуванням городини. Як тільки отримує виклик про пожежу – кидає хатні справи і за хвильку вже вдягає спорядження рятувальника.

Олександр МАТЕЙ пожежник-доброволець

Соседи уже знают что вот щас Саша едет на вызов. Потому что обычно мы здесь ездим медленно. А на вызов быстро – на этой дороге 80-100 км/час.

Виклик добровольці отримують на пейджери. Їх, як і все інше обладнання подарували угорські та голандські благодійники. Зараз в бригади є два пожежні авто, мобільна водонабірна станція, човни для роботи на паводку та спеціальні ножиці, які використовують для розрізання авто при ДТП.

Микола ЖУКОВСЬКИЙ пастор, засновник пожежної бригади

Я увидел что в Венгрии министр передает новые пожарные машыни и подумал – «а куда денутся старые?». Помолился, подумал и написал письмо этому министру, что можете подарите нам эти машыни? + И через две недели она мне написала, что они готовы подарить нам свои машыны.

Зараз в бригаді 35 добровольців. За 11 років роботи – вони виїжджали на понад 400 викликів. Працюють тільки в селах, що поблизу, в радіусі 40 кілометрів. Хоча коли стаються масштабні пожежі про допомогу добровольців просять і державні рятувальники

Василь ГОЛИШ начальник Мукачівського відділу УДСНС

При затяжних пожежах, а також при пожежах в маловодних районах ми залучаємо їх техніку. Бо ви бачили в них є техніка, яка здатна вивозити до 8 тон води. Це дуже потужна техніка, на нашому бойовому чергуванні такого автомобіля немає.

Усі пожежники-добровольці – прихожани місцевої реформатської церкви. Мають налагоджену співпрацю з міжнародними благодійниками. Останні щораз намагаються передати закарпатським добровольцям якесь спорядження. Частину реманенту та набори спецодягу церковники передавали й в стаціонарні пожежні частини краю. Зараз кажуть мають клопіт через нове українське законодавствво. Угорські меценати готові передати ще кілька професійних пожежних авто віком від 20-ти років. Це дало б змогу створити ще дві такі ж добровільні бригади.

Деталі - у сюжеті Ужінформ:





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp