Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як ворожити в ніч перед Різдвом

6 січня 2017 р., 19:30

Здавна вважалося, що найкращий час для ворожінь – з Різдва до Водохреща: в цей час приходять душі померлих, допомагаючи заглянути в наше майбутнє

Ніч напередодні Різдва - найкращий час для ворожіння. Незважаючи на церковні заборони, дівчата 6 січня збиралися разом, оскільки, згідно з віруваннями, ворожіння на Різдво завжди є правдивими. Але перш ніж приступити до урочистого ритуалу, треба звернути увагу на кілька простих правил:

 

1. Гадати тільки в приємній компанії.

2. Ніколи не говорити вголос про те, що хочеться дізнатися.

3. Запитання формулювати чітко і ясно.

4. Прислухатися тільки до своїх відчуттів, а чужі трактування не брати до уваги.

5. Бути готовим до того, що відповіді на питання не буде - значить, час для неї ще не настав.

Тепер можна приступати до ворожіння.


Ворожіння на зернах

Компанія з 2-3 незаміжніх дівчат розставляє по колу блюдця з гречкою, пшоном, рисом, манкою, вівсянкою і перловкою. В окреме блюдце наливають воду.

По черзі кожна дівчина розкручує в центрі кола сире яйце. Всі уважно спостерігають, до якого блюдця яйце покотиться. Якщо до гречки - наречений буде багатий, якщо до пшона - буде блондином, рис означає, що дівчина буде не першою його дружиною. Якщо яйце вибере манку, то обранець буде з півночі, якщо перловку - буде носити форму. Блюдце з водою означає, що дівчині доведеться багато подорожувати разом з обранцем.



Якщо яйце буде крутитися на місці, то цього року дівчина заміж не вийде.

Ворожіння з ниткою

Дівчата відрізають по шматку нитки однакової довжини, потім одночасно його підпалюють. Чия нитка згорить першою, та і вийде заміж найшвидше. Якщо ж нитка одразу згасла або згоріла менше, ніж на половину, то в цьому році дівчині варто зосередитися на кар'єрі – заміжжя поки почекає.

Ворожіння на майбутній шлюб


У ворожінні повинні брати участь два і більше людини. Ставимо на стіл чотири чашки і кладемо в одну з них шматочок хліба, в іншу - горілий сірник або папір, в третій - золоте кільце. Четверту чашку залишаємо порожньою. Кожен стакан накриваємо серветкою, щоб не було видно, що всередині. Одна дівчина перемішує чашки довільним чином, а інша спочатку відвертається, а потім вибирає одну з них.

Попалося кільце - щасливий шлюб по любові, сірник - жити в бідності, шматок хліба - заміжжя з розрахунку, порожній стакан - невідомість, дівчина поки не знайома із судженим.

Ворожіння на склянці води

Для початку треба взяти у батька або матері обручку. Далі у звичайний стакан з рівним дном наливаємо на три чверті чисту воду. Обережно опускаємо на середину дна кільце.

Коли вода у склянці заспокоїться, потрібно довгий час дивитися через воду в середину опущеного кільця. У ньому можна побачити обличчя судженого.

Ворожіння про долю по тінях


Цей вид гадання в силу своєї простоти досить розповсюджений у сучасному дівочому середовищі. Дівчина підпалює зім'ятий нею паперовий лист, а потім розглядає тінь від згорілого паперу. Кожен бере чистий аркуш паперу, жмакає його, кладе на блюдо або на велику пласку тарілку і підпалює. Коли лист згорить або майже згорить, за допомогою свічки робиться його відображення на стіну. Уважно роздивляючись тіні, намагаються дізнатися про майбутнє.

Ворожіння на сірниках

З обох боків сірникової коробки вставляємо два сірники і підпалюємо, загадавши собі судженого. Коли сірники згорять, дивимося на їх головки – якщо вони направлені одна до одної, значить, дівчина і загаданий суджений будуть разом.

Ворожіння на майбутніх дітей за допомогою голки


Беремо голку з ниткою, тримаємо її за кінець нитки над лівою рукою так, щоб голка дивилася в долоню. Якщо голка почне хитатися поперек долоні - народиться дівчинка, якщо вздовж, то хлопчик. Повторюємо, поки голка не перестане гойдатися. Скільки вдалих спроб - стільки буде дітей.

Ворожіння "Котяча лапа"


Якщо в хаті є кішка, вона може "дати" просту відповідь: "так" чи "ні". Треба задумати бажання і покликати домашню улюбленицю. Якщо з-за дверей першою з'явиться права передня лапа, то відповідь на запитання - "так", якщо ліва - то "ні".

Ворожіння на взуття


У ворожінні може брати участь кілька людей. Потрібно покласти у взуття ключі, чарку, ручку, ножиці, хліб, кільце, одну обувку залишаємо порожній. Кожен виймає з взуття предмет і дізнається по ньому, що чекати в майбутньому році: ключі - до нового будинку; чарка - до радості і застіль; ручка - до напруженої роботи; ножиці - до важкого року; хліб - до ситості і достатку; кільце - до швидкого заміжжя; порожнє взуття - майбутнє ще не визначено.

Під час різдвяних ворожінь у всіх прогнозах потрібно шукати тільки хороший сенс. Поганим знаменням не варто надавати великого значення, інакше є ризик заздалегідь налаштувати себе на невдачу в новому році.


Depo.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp