Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Екс-посол США: Доля України критично важлива

10 січня 2017 р., 10:11

Вільям Бернс вважає, що США повинні допомогти Україні зробити успішною політичну систему, яку намагається підірвати Росія

.Якщо президент Росії Володимир Путін не отримає підконтрольний уряд в Києві, то він зробить все можливе, щоб ця країна була нездатна нормально функціонувати.

Про це пише екс-посол США в РФ і президент Фонду Карнегі Вільям Бернс в статті для The New York Times під назвою "Як ми обманюємо себе щодо Росії".

На його думку, США не повинні "зводити пильного погляду з України - країни, доля якої буде критично важлива для майбутнього Європи і Росії в наступному поколінні".

"Йдеться не про членство в НАТО чи ЄС - і те, і інше для неї віддалені надії. Йдеться про те, щоб допомогти українським лідерам зробити успішною політичну систему, яку Росія прагне підірвати", - пише Бернс.

Він зазначив, що сам Путін розуміє слабкість Росії, "але регулярно демонструє, що сили, які йдуть на спад, можуть бути щонайменше настільки ж руйнівними, як і зростаючі сили".

"Реальність така, що в доступному для огляду майбутньому наші відносини з Росією залишаться конкурентними і часто ворожими. В їхній основі - фундаментальна розбіжність світоглядів і ставлення до ролі один одного в світі", - наголосив Бернс.

За словами американського дипломата, "протягом 25 років, що минули від закінчення холодної війни, відносини між США і Росією часто визначалися глибокими образами, хибними уявленнями і розчаруваннями".




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp