Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські рятувальники зустрілися з чеською делегацією

12 січня 2017 р., 09:21

Йшлося про добровільні пожежні формування

У рамках круглого столу.

 

10 січня в малому залі Закарпатської обласної ради відбувся круглий стіл з делегацією старост Пардубицького краю Чеської Республіки з питань організації та діяльності добровільних пожежних дружин. Очолив іноземну делегацію сенатор Парламенту Чеської Республіки Петр Шілар. Головував на засіданні заступник голови Закарпатської облради Петро Грицик.

Також у засіданні взяли участь: голова комітету з питань безпеки і надзвичайних ситуацій Пардубицького краю Йозеф Бідмон, старости Пардубіцького краю, працівники виконавчого апарату обласної ради та інші поважні гості. Закарпатських рятувальників на міжнародній зустрічі представляв начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак.

У вітальному слові Петро Грицик зазначив, що нинішня зустріч – свідчення тісної, багаторічної та плідної співпраці Закарпатської обласної ради із керівництвом Пардубицького краю. Він подякував за підтримку, яку надають чеські гості за весь цей час, та зауважив, що депутатський корпус Закарпатської обласної ради твердо налаштований на подальшу співпрацю, незважаючи ні на які перепони.

«Мені дуже приємно, що півтора роки тому саме в цьому залі розпочалась дружба між рятувальниками Закарпаття та Пардубицького краю, яка триває й далі. Нещодавно делегація від оперативно-рятувальної служби краю відвідала чеських колег і вивчила досвід створення їхніх добровільних пожежних формувань та порядок їх функціонування. Після відповідного візиту, в черговий раз ми переконались у вірному шляху реформування, яким рухається наша Служба порятунку», - зауважив під час виступу керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак.

Окрім цього перший заступник начальника Управління Володимир Ціцей розповів присутнім про ті досягнення, які має закарпатська служба порятунку в напрямку розвитку добровільних пожежних формувань. Зокрема мова йшлася про Дерценську добровільну церковну пожежну команду, що вже 11 рік функціонує на Мукачівщині та досить вдало розвивається.

Про формування, становлення та роль добровільних пожежних об’єднань у системі протипожежного захисту Пардубицького краю Чеської республіки розповів присутнім голова комітету з питань безпеки і надзвичайних ситуацій Пардубицького краю Йозеф Бідмон. Зокрема він зазначив, що чеські вогнеборці і в подальшому будуть підтримувати закарпатських колег та надавати їм різного роду допомогу. Так, у 2016 році рятувальники краю вже отримали від колег з Чеської республіки комплекти бойового одягу та спорядження. У перспективі передбачається й закупівля обладнання не тільки для вогнеборців, а й для рятувальників гірської пошуково-рятувальної частини. Також планується картографічна підтримка та підтримка географічно-інформаційної системи. Це допоможе гірським рятувальникам проводити пошукові роботи у стислі терміни з кращим обсягом інформації щодо місця знаходження заблукалих туристів.

Насамкінець зустрічі делегати обмінялись сувенірами та подарунками на згадку.


У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp