Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хуг: на Донбасі на свята ще дужче стріляли – в усіх "гарячих точках"

12 січня 2017 р., 11:12

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки й співробітництва в Європі констатує, що в період різдвяних свят режим припинення вогню на Донбасі не дотримувався.

Про це повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг на брифінгу в Києві, передають "Українські новини".

"На Донбасі за останні 3 тижні складається враження, що ті, хто наказував стріляти, й ті, хто стріляли, абсолютно забули про Різдво. 7 січня наші спостерігачі зафіксували порушення режиму припинення вогню у всіх відомих нам "гарячих точках", – сказав він.

Зокрема, у районі Гнутового й Харчовика зафіксовано 40 розривів снарядів, випущених із гранатометів, 2 вибуху в повітрі, 56 вибухів невизначеного походження.

У цілому з 2 по 8 січня 2017 року спостерігачі місії зафіксували 336 випадків порушення режиму припинення вогню, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Половина з них – у районі Світлодарська. Крім того, такі випадки були в районі Маріуполя, Горлівки, на ділянці Авдіївка – Ясинувата – Донецький аеропорт", – розповів представник місії ОБСЄ.

Хуг зазначив, що з 19 грудня 2016 року спостерігачі зафіксували збільшення на 250% випадків використання забороненої "мінськими домовленостями" зброї, зокрема, танків, мінометів, артилерії й реактивних систем залпового вогню.

"Насправді вони зафіксували щонайменше 3 374 вибухи з використанням зазначеного озброєння", – констатував він.

Спостерігачі також зафіксували руйнування дитячого садка в Луганському і зруйновану будівлю церкви в Дебальцевому.

Також співробітники місії зафіксували застосування заборонених "мінськими домовленостями" мінометів у районі Карлівки Донецької області.

На ділянках розведення сил і засобів у Станиці Луганській й Золотому/Петрівському, зі слів Хуга, практично відсутні порушення режиму припинення вогню, що призвело до відчутного припинення насильства.

Перший заступник голови СММ ОБСЄ закликав сторони знизити рівень ризиків.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp