Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Сирія звинуватила Ізраїль у ракетному обстрілі ключового військового аеродрому

13 січня 2017 р., 11:01

За свідченнями очевидців, на місці почалася сильна пожежа

У ніч на п'ятницю, 13 січня, на військовому аеродромі Меззе (Mezzeh) в Дамаску сталася серія потужних вибухів. Командування сирійської армії звинуватило у атаці Ізраїль і попередило про наслідки, передає Reuters.

За даними командування, які наводить державне телебачення Сирії, удар був нанесений ракетами класу «земля-земля» з району озера Тиберіас на півночі Ізраїлю.

Аеродром використовують у якості бази елітні частини сирійської гвардії. Прес-служба ЦАХАЛу й інші ізраїльські офіційні джерела не коментують дану інформацію.

Інформація про постраждалих не надходила, проте, за свідченнями очевидців, на місці почалася сильна пожежа, туди прибула велика кількість автомобілів швидкої допомоги.

Арабські ЗМІ повідомили, що внаслідок удару був знищений склад боєприпасів, що призвело до серії вибухів.

У сирійських і ліванських ЗМІ повідомляють, що Ізраїль для цієї атаки нібито вперше застосував літаки п'ятого покоління F-35, передає NEWSru Israel.

Це не перший випадок, коли Сирія звинувачує Ізраїль у авіаударах. У листопаді 2016 армія країни повідомила, що літаки ізраїльських військово-повітряних сил два рази нанесли удари на заході від Дамаска. Сирійська армія повідомляла, що удари були нанесені з повітряного простору Лівану.

У 2013 році аеропорт Дамаска також був обстріляний. Ізраїль не підтверджує, але і не заперечує причетність до атак, вказує Reuters.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp