Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Коляди у старому селі" лунали різними мовами

16 січня 2017 р., 10:00

Вчора

Фестиваль відбувся на Закарпатті.

Традиційний і один із кращих фестивалів Закарпаття «Коляди в старому селі» зібрав у Обласному музеї народної архітектури та побуту колядників з усієї області. Святу передувала урочиста хода вертепів старим центром Ужгорода – від площі Театральної до вул.Капітульної. У самому музеї кожен із тринадцяти районів області зустрічав гостей у окремому обійсті. Різдво Христове господарі відзначали з максимальним дотриманням традицій своєї місцевості, тому колядки в різних районах відрізнялися й лунали кількома мовами – українською, словацькою, угорською, німецькою та румунською.

Керівник області Геннадій Москаль, котрий прийшов на свято в гуні й крисані, разом із заступником голови обласної ради Петром Грициком, головами райдержадміністрацій та представниками дипломатичних установ після урочистого відкриття «Коляди…» побували в кожному обійсті й побажали господарям і гостям щасливого Нового року.
– Цього року на «Коляду…» прийшло набагато більше людей, ніж у 2016-му, – зазначив Г.Москаль. – Особливо радує те, що серед них маса туристів з інших областей і навіть закордону. Це ще раз доводить, що традиційні свята слід продовжувати й розвивати, а паралельно – засновувати нові фестивалі, які всій Україні показують самобутність нашої області й приваблюють сюди ще більше туристів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp