Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чим туристів ваблять закарпатські озера?

14 червня 2014 р., 17:00

На солених озерах краю раніше стартував курортний сезон

Цьогоріч у Соловтні курортний сезон розпочався на місяць раніше. Вже традиційно кращими базами відпочинку є «Руслана», «Ельдорадо», «Дачіа люкс», «Білий айст», «ПАЛСІР», «Дельфін», «ВАЛАХІЯ» та інші. У кожній з них може одночасно відпочивати та проживати більше сотні туристів.

Власники турбаз заманюють до себе відвідувачів якісним та порівняно недорогим наданням послуг. У основному ціни на всіх базах одинакові. Так, винайняти номер на добу для однієї людини можна за 50 – 300 грн., залежно від того звичайний це номер чи люкс з покращеними умовами. Усі комплекси мають кафе чи ресторани, де місцеві кухарі готують різноманітні страви з угорської, румунської та української кухні. За бажанням гості можуть замовляти як комплексне харчування на день, до якого входять сніданок, обід та вечеря, так і окремі страви. Для тих же туристів, що бажають самостійно готувати, власники турбаз поруч з будинками відпочинку розташували печі та мангали. Також на території баз розташовані душові кабінки з холодною та гарячою водою, туалети.

Більшість комплексів мають або вихід до озера, або ж штучні басейни з соленою та прісною водою. У деяких є навіть “джакузі”, а для найменших відпочиваючих передбачені дитячі майданчики. Приватні підприємці на літній сезон встановлюють поблизу курортної зони надувні гірки та каруселі.

Загалом, на території оздоровчих баз є більше 3 тис посадочних місць. У той же час, у Солотвині проживає 9 тис. селян.

Також місцеві жителі пропонують візитерам й альтернативу – проживання біля солених озер в приватному секторі: чимало солотвинців приймають туристів у власних садибах. Цінова політика тут майже така ж, як на території баз, від 50 грн з людини за добу. Для любителів відпочинку у власних палатках існують відведені для цього місця. Для тих же відпочиваючих, що приїздять на день, вхід на територію баз обійдеться у 20 грн.

Tyachiv.com.ua



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp