Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ще один зал судових засідань облаштовують системою відеоконференцзв’язку

17 січня 2017 р., 15:10

У суді апеляційної інстанції краю

З метою пришвидшення судового процесу, підвищення ефективності розгляду судових справ та задля економії коштів в Апеляційному суді краю запрацює ще одна система відеоконференцзв’язку (ВКЗ). Нині технічним обладнанням ВКЗ, яке забезпечує належну якість зображення та звуку оснащені два зали судових засідань, а вже найближчим часом апаратно-програмний комплекс почне функціонувати і у третьому залі, який знаходиться на другому поверсі установи. Наразі тривають роботи з облаштування даної системи.

До слова, в Апеляційному суді краю систему відеоконференцзв’язку запровадили п’ять років тому. Варто відмітити, що учасники судового процесу, який відбувається дистанційно - у режимі відеоконференції, мають змогу чути і бачити усе, що відбувається у залі суду, брати участь у розгляді справи, реалізовувати свої процесуальні права та виконувати процесуальні обов’язки. Відтак, проведення судових засідань за допомогою відеоконференцзв’язку гарантує доступ до правосуддя та забезпечує об’єктивність справедливого розгляду судових справ.

Торік Апеляційним судом краю було забезпечено дистанційні судові провадження із медичними закладами області та з судами першої інстанції Закарпаття, Львівщини та Дніпропетровщини. До того ж, в Апеляційному суді Закарпатської області цю систему використовують і під час проведення нарад та семінарів з центральними органами державної влади.











Прес-служба Апеляційного суду Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp