Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Мукачеві на фінансування медичної галузі спрямують 131 мільйон

18 січня 2017 р., 18:02

Така статистика

Таку суму місто передбачило на фінансування галузі цьогоріч. Мукачівська районна лікарня, яка є комунальним закладом міста отримає понад 99 млн. На утримання центру первинної медико-санітарної допомоги виділено понад 15 млн. гривень. Більше 23 мільйонів Мукачево передбачило й на фінансування міських медичних програм, - зазначає начальник відділу охорони здоров’я Мукачівського міськвиконкому Любов Мандзич. З них 11,5 млн спрямовано на забезпечення медикаментів пільгових категорій населення, ще 12 млн. – на зміцнення матеріально-технічного забезпечення закладів.

За її словами цьогоріч виникли проблеми з фінансуванням лікування мешканців району у міській лікарні – район для цього не передбачив достатньо коштів. Минулоріч половина пацієнтів міської лікарні - це саме мешканці районі. За їх лікування ще за минулий рік район й досі боргує місту 8 мільйонів гривень.

У 2017 році субвенція з району для міської лікарні забезпечує тільки на 70% фонд зарплати медиків, які обслуговують населення району, передбачено лише 51 грн. на медикаменти та 5 грн. на харчування на один ліжкодень мешканця району. Цих коштів взагалі не вистачає навіть на використання розхідних матеріалів для проведення обстежень.

Любов Мандзич констатує, що область рекомендувала Мукачівській РДА передбачити в бюджеті 70% державної медичної субвенції на район саме для Мукачівської ЦРЛ, як закладу другого рівня надання меддопомоги. Але в районі для цього виділили удвічі менше – лише 34% державної субвенції. Тобто в районі коштів на лікування мешканців району в міській лікарні є, але нема політичного бажання виділяти для цього коштів, - констатує Любов Мандзич.



Мукачівська міськрада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp