Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Розробили новий порядок надання одноразової матеріальної допомоги закарпатцям

19 січня 2017 р., 13:50

У рамках Програми "Турбота"

На розгляд шостої сесії облради вноситься проект рішення «Про внесення змін і доповнень до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016-2018 роки». Зміни та доповнення стосуються «Порядку надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують соціальної підтримки». Відповідно змінено розділи «Основні завдання Програми», «Заходи Програми» та «Фінансове забезпечення».

То ж новий Порядок ( пункт 1) визначає механізм надання та виплати одноразової матеріальної допомоги, що надається згідно з пунктом 1 «Заходів Програми», передбачених Програмою «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016-2018 роки.

Пунком 2 означено, що матеріальна допомога надається:

2.1. малозабезпеченим, непрацездатним громадянам, багатодітним і неповним сім’ям, громадянам похилого віку, ветеранам війни та праці, особам з обмеженими фізичними можливостями, внутрішньо переміщеним особам, іншим громадянам, які внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують соціальної підтримки;

2.2. важкохворим громадянам на лікування, протезування, придбання імплантатів, проведення оперативних втручань;

2.3. учасникам антитерористичної операції, пораненим, травмованим, а також захворювання яких пов’язано із захистом Батьківщини (або одному з членів їх сімей), сім’ям загиблих (померлих) мешканців Закарпатської області – учасників АТО;

2.4. особам, які постраждали від пожежі, стихійного лиха та підтоплень.

Для надання одноразової матеріальної допомоги, заявник із числа громадян, передбачених підпунктом 2.1, подає до облдержадміністрації, або облради чи до депутатів облради (одного чи декількох) особисту письмову заяву та ксерокопії документу, що засвідчує особу заявника та адресу його місця проживання; ідентифікаційного коду ; одного з документів (пенсійного посвідчення, посвідчення інваліда, ветерана війни чи праці тощо), (за наявності); акт обстеження матеріально-побутових умов заявника або довідку про стан здоров'я (виписку з історії хвороби) та необхідність лікування громадянина, а для внутрішньо переміщених осіб – довідку про свій статус; інших документів, що підтверджують обставини, для надання соціальної підтримки (за наявності).

Заявник із числа громадян, передбачених підпунктом 2.2, подає особисту письмову заяву або заяву батьків (офіційних представників) на ім’я депутатів облради (одного чи декількох). У заяві вказується: розмір необхідної матеріальної допомоги (в гривні) та надання згоди на обробку персональних даних. До заяви додаються ксерокопії паспорта, ідентифікаційного коду, пенсійного посвідчення чи інваліда, виписка з історії хвороби, або консультативний висновок обласного спеціаліста відповідного профілю, або заключення лікарсько-консультативної комісії (довідка ЛКК); рахунки-фактури, квитанції або чеки про кошти, витрачені громадянином на лікування (за наявності); довідку про банківські реквізити заявника для виплати через банківську установу (за наявності відкритого рахунку). На вимогу депутата заявник долучає акт обстеження своїх матеріально-побутових умов.

Заявник із числа громадян, передбачених підпунктом 2.3 (або член його сім’ї), подає особисту письмову заяву до облдержадміністрації або облради, чи до депутатів облради (одного або декількох),ксерокопії паспорта, ідентифікаційного коду, посвідчення учасника бойових дій; довідки про участь в АТО; медичних документів, які підтверджують поранення (травму, ушкодження, захворювання), отримане під час участі в антитерористичної операції, та експертний висновок про їх причинний зв'язок із захистом Батьківщини, виконанням службових обов’язків, обов’язків військової служби (за наявності); довідку про банківські реквізити заявника для виплати (за наявності відкритого рахунку).

Сім'ї загиблих (померлих) мешканців Закарпатської області – учасників АТО для отримання одноразової матеріальної допомоги подають звернення та відповідний пакет документів до військового комісаріату, який, після їх перевірки, подає клопотання про виплату допомоги на розгляд постійної профільної комісії облради для прийняття відповідного рішення.

Заявник із числа громадян, передбачених підпунктом 2.4, подає до облдержадміністрації, або облради чи до депутатів облради (одного або декількох) особисту письмову заяву,ксерокопії паспорта та ідентифікаційного коду, документ, яким підтверджено факт пожежі, стихійного лиха, підтоплень, та розмір завданих збитків; акт обстеження матеріально-побутових умов заявника; клопотання органу місцевого самоврядування за місцем проживання заявника про виділення матеріальної допомоги; довідку про банківські реквізити заявника для виплати матеріальної допомоги (за наявності відкритого рахунку). Заявник може долучати до звернення інші документи, що підтверджують необхідність виділення йому матеріальної допомоги.

Визначити для заявників з числа громадян, передбачених підпунктом 2.1, мінімальний розмір одноразової матеріальної допомоги 400,00 грн, максимальний – 5000,00 гривень.

Для заявників з числа громадян, передбачених підпунктом 2.3:

– учасникам АТО у поточному році, учасникам АТО, які не отримали одноразову матеріальну допомогу у минулих роках – 2500,0 грн;

– пораненим та травмованим (або одному з членів їх сімей), а також особам, захворювання яких пов’язано із захистом Батьківщини (виконання службових обов’язків, обов’язків військової служби) – від 10000,0 до 30000,0 грн (за рішенням постійної комісії обласної ради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення);

– сім`ям загиблих (померлих) мешканців Закарпатської області – учасників антитерористичної операції – 100000,0 грн (за рішенням постійної комісії облради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення, прийнятим на підставі клопотання військового комісаріату).

Постраждали від пожежі, стихійного лиха та підтоплень розмір встановлюється залежно від завданих збитків у розмірі до 30000,0 гривень (за рішенням постійної комісії облради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення).

Фінансування видатків на виконання заходів, передбачених Програмою «Турбота» здійснюється відповідно до календарного плану виконання заходів по Програмі «Турбота» та плану фінансування заходів Програми «Турбота», які розробляються відповідними структурними підрозділами ОДА та погоджуються постійною комісією облради з питань праці, зайнятості та соцзахисту населення.

Рішення про надання допомоги приймається посадовими особами облдержадміністрації та облради, депутатами облради, профільною постійною комісією облради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення у випадку наявності підстав, передбачених цим Порядком.
Прес-служба Закарпатської облради

Схожі новини

Між владою Закарпаття та інститутами громадського суспільства – партнерські стосунки
Необхідно забезпечити комплексне виконання координаційною групою Антитерористичного центру при УСБУ на Закарпатті
Реалізація транскордонної Програми сприятиме залученню іноземних інвестицій до 10 мільйонів гривень
Як виконувалась регіональна програма з розвитку земельних відносин
Програма спільних дій Закарпаття з Пряшівським краєм зміцнить фундамент добросусідства
Розглянуть зміни до програми, яка направлена на підтримку фізичного та психологічного стану майже півтисячі дітей
Важкохворим закарпатцям надаватимуть матеріальну допомогу
На розгляд та затвердження закарпатських депутатів вноситься Антикорупційна програма
Депутати облради прийматимуть Комплексну соціально-економічну програму
Депутати хочуть внести зміни у одну із програм щодо фінансового забезпечення

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp