Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як в Ужгороді святкували Водохреща (Фото)

19 січня 2017 р., 16:30

З молитвами та зануренням в ополонку

Сьогодні в Ужгороді відзначають третє, завершальне свято різдвяного циклу – Водохреща. Богослужіння та освячення води проводять різні конфесії християн східного обряду. Священики кажуть, що в цей день вода особлива, очищує від негативу і дає здоров’я.

Одне з традиційно наймасовіших освячень пройшло на березі річки, хресним ходом до Ужа після святкової Літургії у Хресто-Воздвиженському кафедральному православному соборі прийшли тисячі вірян.
Після молитви на Православній набережній архієпископ Мукачівський та Ужгородський Феодор зі священнослужителями спустилися до річки і освятили її води.

Архієрей звернувся до ужгородців, побажав всепрощення та любові і попросив особливі молитви звернути до Господа за мир у нашій державі.

Уже традиційно владика Феодор вручив посуд із з освяченою водою Ужгородському міському голові Богдану Андріїву. Богдан Євстафійович теж привітав ужгородців із величним християнським святом, побажав усім міцного здоров’я, добробуту, мирного неба і Божого благословення, подякував священнослужителям за великі труди на благо нашого міста.

{g}

Усіх вірників і воду, яку принесли люди, освятили, чимало сміливців по обидва боки Ужа пірнали в йорданські води.
Прес-служба Ужгородської міської ради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp