Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Мукачівщині освятили новий храм (ФОТО)

15 червня 2014 р., 11:57

Побудований на місці зруйнованої церкви Сошествія Святого Духа.

9-го червня, на свято Пресвятої Тройці, Преосвященний владика Мілан освятив новий Свято-Троїцький храм у с. Бабичі Чинадіївського деканату.

Преосвященного владику у дверях храму зустрів адміністратор парафії о. Ярослав Кузьма, а молодь піднесла запашний каравай.

На освячення нового храму зійшлося кілька сотень вірників, щоб взяти участь у великій для всіх нас події. Архієрейську Службу Божу владиці співслужив прот. Михайло Софілканич, декан Чинадіївського деканату, прот. Володимир Іванчо, декан Свалявського деканату, прот. Микола Синкулинець, декан деканату Мукачево-район, а також семеро священиків.

{g}

У своєму слові владика наголосив на важливості втілювати у повсякденне життя євангельські чесноти, бути вірним Господу і довірятися йому, проповідувати Слово Боже і черпати велику Премудрість Євангелія. Також владика подякував Господу Богу за ту ласку, що сьогодні знову можемо молитися у своєму храмі, оскільки старий наш храм нам не повернули. Також подякував всім вірникам, котрі приклалися до будівництва храму.

Довідка

Вперше церкву згадано у 1692 р.

У кінці ХІХ ст. Бабичі і Покуття, де була дерев’яна церква Сошествія Святого Духа, збудована в 1779 р., злилися в одне село Бабичі. У 1733 сільським священиком був о. Василь Делеґан.

У 1892 році збудували новий кам’яний храм. Іконостас зробили у 1935 р. Біля церква стоїть дерев’яна одноярусна каркасна прямокутна в плані дзвіниця з різьбленими стовпчиками при вході, що несе шість дзвонів. Три дзвони відлито на ужгородській фабриці «Акорд» у 1925, 1929 та 1937 роках.

У 1949 р., наш храм було відібрано від нас і передано Православній церкві Московського патріархату.

5-го квітня 2010 року Преосвященний владика Мілан освятив хрест та наріжний камінь під будівництво нового храму.

Мукачівська греко-католицька єпархія

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp