Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ДСО Закарпаття на тестуванні приписала себе не до тієї "парафії"

15 червня 2014 р., 12:13

Сказали про правові функції, хоч виконують тільки функції забезпечення порядку

Закарпатська обласна організації Громадянської мережі ОПОРА закликає УДСО при УМВС України в Закарпатській області утриматись від непрофесійних заяв, які дезінформують громадськість щодо процесу зовнішнього незалежного оцінювання знань абітурієнтів.

Відділення ОПОРИ вважає неприпустимим поширення інформації, яка була нещодавно опублікована засобами масової інформації Закарпаття та на офіційному сайті Департаменту Державної служби охорони.

Перш за все хочемо зазначити, що працівники державної служби охорони не здійснюють правову діяльність під час роботи на пунктах тестування. Це не передбачено жодним нормативним документом процесу. Для цього на кожному пункті тестування працюють Уповноважена особа регіонального центру оцінювання якості освіти та технічний персонал пункту тестування. Вони вичерпно згідно встановленого регламенту, інформують абітурієнтів про їхні права та обов”язки, а також виключно надають усю необхідну правову допомогу в межах пункту тестування.

В цей час, працівники міліції здійснюють охорону правопорядку в місцях проведення зовнішнього оцінювання, та забезпечують охорону сховища в якому знаходяться матеріали, про що між центрами оцінювання та Державною службою охорони підписані відповідні договори.

Разом з тим, в окремих чітко регламентованих ситуаціях, для забезпечення рівних умов роботи над тестом, регіональний центр оцінювання якості освіти, за погодженням з Українським центром, повідомляє Уповноважену особу про здійснення на пункті тестування так званої технологічної перерви, під час якої здійснюється контроль з метою встановлення факту наявності в абітурієнтів заборонених технічних засобів. Контроль абітурієнтів може бути здійснений за участі працівника міліції з допомогою металодетектора. Таке рішення приймає Уповноважена особа та відповідальна особа пункту тестування. Предметом порушення процедури є наявність в абітурієнта під час складання тесту засобу зв’язку, пристрою зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремих елементів, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв. Затрачений на контроль (технологічну перерву) час компенсується абітурієнтам. Відтак, загальний час відведений на роботу з тестами зберігається.

Насамкінець, вважаємо важливим зазначити, що в кожного абітурієнта завжди залишається право звернутися з заявою до регіонального центру оцінювання якості освіти, про надання повторної можливості скласти тестування під час додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Хоча Порядок проведення ЗНО в 2014 році має виключний перелік підстав для участі в додатковій сесії, ОПОРІ відомо випадки, коли абітурієнти якім не дозволили продовжити роботу над тестами через виявлені технічні засоби, звернулась з такими заявами до своїх регіональних центрів оцінювання якості освіти.




Закарпатська обласна організація Громадянської мережі ОПОРА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp