Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатка-вишивальниця показала 200 своїх робіт (ФОТО)

7 березня 2014 р., 17:35

5 березня у виставковій залі «Імпасто» відкрилася виставка вишиваних робіт виноградівської майстрині Катерини Фулітко, присвячена 200-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка. Значимо, символічно є й те, що увазі шанувальників мистецтва представлено

{Pg}Вражають красою вишиті роботи «Тризуб», «Герб Виноградова», рушник із вишитими рядками Шевченкового «Заповіту» та остання «На барикадах». Це лише дещиця з творчого доробку Катерини Олександрівни.
 
Надзвичайно високий технічний і творчий рівень, вишуканість і довершеність представлених робіт відзначили у своїх виступах начальник відділу культури РДА Василь Югас, керуюча виставковою залою «Імпасто» Валентина Костьо, шанувальники творчості майстрині Іван Мишанич, Ольга Івасюк та інші.
Катерина Фулітко розповіла, що робота над вишиваними рукотворами непроста і нелегка, адже вимагає терпіння, уваги, акуратності та зосередженості. За багаторічний вишивальницький стаж створила чимало виробів, але дуже хотіла вишити ікону. Майстриня розповіла про цікавий і неординарний випадок, який стався під час роботи над відтворенням святого лика Почаївської Божої Матері. Захопившись вишиванням, не зогледілася як упали окуляри зі збільшуваним склом (мала поганий зір), але спокійно завершила її без них. 

З тих пір окулярів вона не потребує. Чи не диво?
Привітати Катерину Олександрівну прийшли не тільки її знайомі та  рідні, але й учасники художньої самодіяльності міського будинку культури, які підготували літературну композицію з життя малого Тараса, декламували поезії Кобзаря. У виконанні художнього керівника міського будинку культури, вокалістки Тетяни Гудачок прозвучали музичні твори «Думи мої, думи мої», «Молитва за Україну» та «Два кольори».

Новини Виноградівщини
Любов ТОКАЧ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp