Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Забезпечення реалізації державної політики зайнятості на місцевому рівні

21 січня 2017 р., 09:35

Таке питання обговорять обласні обранці

У ході підготовки до шостої сесії облради, розглядаючи проект рішення «Про внесення змін та доповнень до Програми зайнятості населення Закарпатської області на період до 2017 року» .

Як зазначається в пояснювальній записці, мета видання такого рішення – забезпечення реалізації державної політики зайнятості на місцевому рівні.

Внесення змін до цієї Програми дасть змогу забезпечення гарантій зайнятості населення на предмет їх відповідності: засадам децентралізації влади та інтересам об’єднаних територіальних громад; актуальним показникам соціально-економічного розвитку держави та регіону; напрямам державної політики у сфері зайнятості внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО.

Заходи Програми реалізуються за рахунок коштів місцевих бюджетів згідно з проектами районних, міських програм зайнятості для фінансування оплачуваних громадських робіт; коштів малого та середнього бізнесу; коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття; коштів підприємств, установ і організацій.

Враховано пропозиції обласного центру зайнятості, департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури облдержадміністрації, обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів.

Зміни стосуються прогнозних показників на 2017 рік в частині професійної підготовки та використання робочої сили, працевлаштування на нові робочі місця та сприяння зайнятості інвалідів, надання соціальних послуг демобілізованим військовослужбовцям з числа учасників АТО службою зайнятості по Закарпатській області, заходів сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб тощо.

Так, розділ «Напрями та заходи щодо поліпшення ситуації у сфері зайнятості населення на період до 2017 року» пункт 4 «Сприяння зайнятості громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці» доповнюється кількома підпунктами. Вони стосуються забезпечення організації та проведення для демобілізованих військовослужбовців з числа учасників АТО спеціальних семінарів та тренінгів, що мотивують до вибору цивільної професії, а також з орієнтації на військову службу, здійснення заходів працевлаштування демобілізованих учасників антитерористичної операції на вакантні та новостворені робочі місця, у тому числі з виплатою в установленому порядку компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям, сприяння демобілізованим військовослужбовцям з числа учасників АТО у започаткуванні власної справи шляхом здійснення в установленому порядку виплати одноразово допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, здійснення заходів щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб на вільні та новостворені робочі місця, у тому числі з виплатою компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям, а також за зверненням працівників підприємств, установ, організацій, мобілізованих або призваних до Збройних Сил України, в тому числі воїнів АТО про порушення їх прав і гарантій, Управлінню Держпраці у Закарпатській області вживати заходів реагування згідно з наданими повноваженнями.
Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp