Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як на Закарпатті День Соборності відзначали (ФОТО)

22 січня 2017 р., 13:41

Сьогодні

22 січня.

{g}

У неділю, 22 січня, в обласному центрі відзначено День Соборності України та утворення Закарпатської області у складі Української держави. В урочистостях взяли участь перші керівники краю – Михайло Рівіс та Геннадій Москаль, народні обранці Верховної Ради України – Валерій Лунченко та Роберт Горват, депутати обласної ради, воїни, дипломати, святі отці, вчені, культурні діячі, молодь.Усі разом попрямували до Будинку профспілок, що на площі Народній, де відбулася урочиста церемонія відкриття пам’ятної дошки на фасаді будівлі видатному історику, голові Центральної ради Української Народної Республіки, академіку Михайлу Грушевському.

З промовами виступили голова ОДА Геннадій Москаль, голова облради Михайо Рівіс, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та автор роботи -відомий закарпатський скульптор, член Національної Спілки художників України Богдан Корж.

Михайло Рівіс, звертаючись до учасників дійства, наголосив на значимості одного з найвидатніших синів України - Михайла Грушевського в творенні нашої соборної держави, що залишив незабутній слід в пам’яті свого народу. Та додав, що сьогодні соборність та територіальну цілісність нашої держави боронять найкращі сини України ціною свого життя і здоров’я і ми не маємо права їх підвести. А докласти всі зусилля для побудови нової, сильної, процвітаючої європейської соборної України.

Далі перші керівники області виконали почесну місію - відкрили погруддя. Та разом із усіма попрямували до пам’ятника ім. Тарасу Шевченку,аби покласти квіти. А тим часом краяни розгорнули стометровий Прапор України на знак єднання заходу і сходу у складі єдиної соборної України для урочистої ходи до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину. Очолили їїГеннадій Москаль та Михайло Рівіс.
Відповідні заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України відбулися також у містах та районах краю.
Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp