Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті хліб - найдорожчий

22 січня 2017 р., 14:00

Ціна "кусається"

У краї.

Різниця ціни хліба на заході і сході України – майже 4 гривні на буханці!

Так, у нас за одну білу хлібину потрібно викласти, в середньому, 12,30, тоді як, припустимо, в Харківській області така ж коштуватиме 8,70.

Журналісти 21 каналу розповідають, останні 3 місяці в нашій області фіксують здорожчання хліба – на 50 копійок. При тому що збір зернових цьогоріч в Україні не зменшився.

Зростання ціни хліба експерти пов’язують із збільшенням вартості електроенергії і затратами з доставки. Ще одна причина – продовження відміни держрегулювання цін на соціальні продукти.

У нашій області на ціну хліба впливає ще й близькість інших країн, – свій «валютний відбиток» залишають європейські ціни. Але купувати хліб закарпатці менше не стали, запевняють продавці.

— Дуже багато беруть по половинці. З різного виду половинки люди забирають, — розповідає продавець Марія Петричко.

Відчутно зросли ціни останнього місяця і ціни на молочку, яйця, фрукти та овочі. Вартість круп та м'яска поки майже не змінна.Якщо люди почнуть закуповувати продукти про запас, ціни можуть стати ще більші.

— Підстав для подорожчання, взагалі не розумію, — жаліється журналістам закарпатка.

Мukachevo.net


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp