Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Два береги Ужа з’єднали величезним прапором (ФОТО)

22 січня 2017 р., 14:21

З нагоди свята

Дня Соборності.

{g}

На Закарпатті урочистості до дня Соборності України почалися з відкриття меморіальної дошки Михайлу Грушевському, на яке зібралися близько тисячі людей – керівництво області та Ужгорода, народні депутати, представники дипломатичних місій, громадськість. Барельєф авторства заслуженого художника України Богдана Коржа встановили на фасаді Будинку профспілок, що на площі Народній в Ужгороді. Як наголосив у вітальному слові Геннадій Москаль, сьогодні, коли перед Україною черговий раз постали великі випробування, все більшого значення набувають слова Михайла Грушевського про те, що суспільство має консолідуватися. Разом братися за важку справу розбудови держави, разом працювати. А найкращою пам’яттю цьому великому українцю буде сильна, європейська, соборна Україна.

Після відкриття барельєфа присутні приєдналися до народного віче перед пам’ятником Тарасу Шевченку, де молодь у пам’ять про Акт злуки розгорнула стометровий національний прапор. Урочиста колона в супроводі духового оркестру вирушила до пам'ятника Августину Волошину, а потім долучилася до «живого ланцюга», який з’єднав площі Театральну та Петефі через пішохідний міст.
Прес-центр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp