Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Британія невдало випробувала ядерну ракету - ЗМІ

22 січня 2017 р., 17:29

Міноборони королівства приховало провал запуску балістичної ракети Trident.

Міноборони Британії приховало факт невдалого запуску твердопаливної балістичної ракети Trident у червні 2016 року. Про це пише Sunday Times, посилаючись на джерело у Військово-морській службі королівства.

Ракета Trident II D5, потужності якої вистачить для знищення мільйонів людей, була випущена з підводного човна Vengeance біля узбережжя Флориди, але збилася з курсу і полетіла в бік США. Під час випробування ракета не несла ядерної боєголовки, розповів співрозмовник видання."Після того, як перші за чотири роки випробування закінчилися катастрофою, паніка була на найвищому рівні. У результаті на Даунінг-стріт вирішили приховати факт провалу. Вони знали, якої шкоди це завдало б авторитету нашого ядерного стримування, якби інформація з'ясувалася", - заявило джерело.Пуск ракети стався перед голосуванням у Палаті представників британського парламенту про долю Trident, і Міноборони Британії заявило, що останній пуск пройшов успішно.За даними Sunday Times, щоб відзвітувати про подію, в Палату представників буде викликаний міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон.У липні 2016 року британські парламентарії підтримали програму модернізації системи Trident, вартість якої становить близько 38 мільярдів доларів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp