Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Довірлива закарпатка позбулася трьох тисяч

16 червня 2014 р., 11:31

Саме за таку ціну жінка намагалася звільнити сина від в’язниці, послухавши шахрая.

Як завжди головна мета зловмисників – обманним шляхомзаволодіти чужими грошовими коштами. Аналіз показує, щонайчастіше жертвами шахраїв стають громадяни поважного віку,оскільки вони є найбільш довірливі та при цьому ще і більшбеззахисні.

До прикладу, днями телефонний шахрай видурив від 63-річної ужгородки 3000 гривень за непритягнення її 41-річного сина мешканця району докримінальної відповідальності. Зловмисник зателефонував довірливоїпенсіонерці близько 18-ї години з прихованого номера телефону.Повідомив, що її син знаходиться в міліції, однак якого саме міськрайоргануне уточнив. Для того щоб залагодити справу потрібно переказати гроші накартковий рахунок, номер якого повідомив невідомий у телефонній розмові. При цьому наполягав, що у неї мало часу, та щоб вона про це нікому нічогоне казала.

Потерпіла зробила все те, що вимагав у неї зловмисник – поспіхом зібралавсі свої заощадження в сумі 3 000 гривень та перерахувала їх черезнайближче відділення банку на рахунок зловмисника.

Лише після того, як пенсіонерка переказала кошти, вона здогадаласязателефонувати синові. Чоловік був здивований розповіддю схвильованоїматері та повідомив, що у нього усе в порядку, і ніяких проблем він немає.Тоді потерпіла звернулася за допомогою до міліції.

Шановні громадяни! Будьте обережні! Не вірьте шахраям, ким би вони непредставлялися і що б не говорили. Якщо вам телефонують і називаютьсяпрацівником міліції, кажучи, що ваш родич скоїв злочин, відразузателефонуйте на «102» і поцікавтеся, чи це справді так. Заодно дізнайтеся,чи працює в міліції такий-то працівник, як назвався незнайомець. А головне — відразу телефонуйте родичеві, про якого йдеться, і поцікавтесь, чи все внього в порядку. І в жодному разі нікому не давайте грошей! Цим ви абоубезпечите себе від шахраїв, або, якщо «вимагач» дійсно є працівникомміліції, допоможете очистити наші лави від випадкових людей.
Бережіть себе та своїх близьких.



Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp