Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як ужгородські депутати на сесії працювали (ВІДЕО)

26 січня 2017 р., 20:15

Сьогодні.

26 січня.

Попри те, що прокуратура області офіційно повідомляє про викриття корупційної схеми, зокрема у питаннях приватизації землі, на черговому засіданні Ужгородської міської ради депутати таки прийняли з десяток земельних питань. Міський голова запевняє: за рекомендацією правоохоронців один із «земельних» проектів зняли з розгляду на сьогоднішній сесії.

Богдан АНДРІЇВ, Ужгородський міський голова

Воно стосується цієї справи, тому ми його зняли з розгляду. Це адреса Собранецька об’їзна, там здається знаходиться автомийка і заправка. Земельні питання розглянуті у постійних комісіях, вони опрацьовані у інших структурних підрозділах міської ради, тому я сьогодні виніс їх на голосування. Втім, депутати самі приймали рішення голосувати чи ні. Не бачу підстав їх не розглядати.

Та частина ужгородських депутатів не голосує за земельні рішення. Серед причин – не тільки вчорашні обшуки у міській раді, а й відсутність затвердженого Генплану міста, інвентаризації та діючий мораторій на виділення землі.

Микола СЮСЬКО, депутат Ужгородської міської ради

Сьогодні було розглянуто 10 питань земельних, у них по кілька підпунктів , точну кількість не знаю, але багато їх є. Ми не будемо голосувати за земельні питання до того часу, як не проведена інвентаризація земельних ділянок в Ужгороді (про яку нам дуже багато говорили ще з самого початку каденції цієї міської ради). Наразі процес рухається повільно, можливо, це комусь вигідно.

Роман БОГУСЛАВСЬКИЙ, депутат Ужгородської міської ради

Для того, щоб голосувати, у нас є закон про містобудівну діяльність, він можливий за умови затвердження Генплану міста. У нас зараз дуже цікава ситуація виходить – прості люди отримати ділянку не можуть, бо є мораторій, а під АТОшників реально половина тягнеться питань, які лобіюються зацікавленими особами. І цю ситуацію ніхто не хоче вирішувати, інвентаризація відкладена на невизначений термін, якщо вдасться за допомогою СБУ та інших правоохоронних органів це зупинити – буде прекрасно.

Про ситуацію із виділенням землі учасникам АТО та розробленням детального плану території прозвітував головний архітектор міста.

Олег БОРШОВСЬКИЙ, головний архітектор Ужгорода

Виконання робіт іде по детальному плану по вул. Саксаганського, пройшла містобудівна рада, пропозиції і зауваження виконує проектний інститут, після чого має надати в електронному вигляді, потім ми маємо виставити на сайт міської ради цей детальний план, потім будуть громадські обговорення. Думаю, що до кінця наступного тижня побачите даний проект на сайті ради.

Крім земельних питань, депутати проголосували за соціальні, фінансові та організаційні. Так, зокрема, муніципальна поліція Ужгородської міськради відтепер носитиме назву «інспекція з благоустрою».





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp