Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Апеляційний суд опрацював 70 запитів закарпатців

27 січня 2017 р., 09:10

Які отримали у 2016 році

Упродовж останніх років помітним є збільшення кількості інформаційних запитів. Так, у 2016-му Апеляційним судом опрацьовано та проаналізовано 70 запитів, що надійшли від громадян, громадських організацій, журналістів та народних обранців. Запитувачів цікавила різного характеру інформація. Громадяни порушували питання які, зокрема, стосувалися: інформації відносно статистичних показників діяльності суду; відомостей щодо проведення негласних слідчих дій стосовно осіб; інформації про призначені судові засідання, рух справ та результати їх розгляду; відомостей про кількість суддів та працівників апарату суду, надання копій декларацій суддів, біографічних довідок та адміністративних посад у суді; інформації про фінансово – господарську діяльність суду; іншого.

Запитувачам надані вичерпні та обґрунтовані відповіді. Запити були розглянуті та опрацьовані в порядку і в строки установлені Законом України "Про доступ до публічної інформації". У підсумку задоволено 62 запити на інформацію, у задоволенні 2-х відмовлено через їх невідповідність чинному законодавству, 6 надіслано для розгляду належному розпоряднику інформації.

При цьому, мали місце й випадки, коли громадяни, використовуючи інструмент інформаційних запитів, - зверталися до суду, як розпорядника інформації, з вимогою відповісти на питання, які вирішуються в порядку, встановленому ЗУ «Про звернення громадян» або процесуальними законами.

Крім того, частина запитів стосувалася питань, відповіді на які потребували копіткої роботи, вимагали створення нової інформації, проведення аналітичного дослідження, узагальнення тощо. А це - додаткове навантаження на працівників апарату суду, оскільки на пошук даних, їх систематизацію та аналіз необхідний тривалий час. Зрештою, розгляд і задоволення одного такого запиту впливає на повноту і своєчасність надання вичерпних відповідей іншим запитувачам.


Прес-служба Апеляційного суду Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp