Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородцям покажуть скарби

16 червня 2014 р., 14:01

В музеї продемонструють трпдиції ткацтва

У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту 27 червня свято традиційного ткацтва «Ткані скарби».

Свято розпочнеться о 10.00 відкриттям виставки із фондової колекції музею «Ткацьке ремесло на Закарпатті: історія та сьогодення», на основі якої о 15.00. відбудеться лекція-презентація «Традиції ткацтва на Закарпатті: від обробки сировини до готового виробу».

Протягом дня на території музею відбуватимуться майстер-класи по ткацтву, які проводитимуть за діючими ткацькими верстатами майстрині-ткалі з Берегівського району. Також відвідувачі матимуть змогу навчитися виготовляти ткані прикраси із бісеру, цьому цікавому «ремеслу» навчатимуть Марія Купар (м. Ужгород) та Ольга Ловга (м. Іршава).

Упродовж дня на території «старого села» діятиме ярмарка-продаж виробів закарпатських майстрів, виступатимуть фольклорні колективи, кожен відвідувач зможе покуштувати страви закарпатської кухні.
Свято відбудеться у рамках реалізації міжнародного грантового проекту «Проривна культура: європейські цінності та спільне майбутнє», – повідомляють організатори у соцмережі «Фкейсбук».
Вхід вільний.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp