Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Зуби ужгородських школярів стануть здоровішими

16 червня 2014 р., 15:24

у 20-тій школі відкриють стоматкабінет

Як повідомив заступник міського голови Ярослав Шафарь, на найближчу сесію міськради готується проект рішення про відкриття на базі ЗОШ № 20 стоматологічного кабінету, де учням школи безоплатно надаватимуться лікувально-профілактичні послуги.

Важливість такого кроку зумовлена незадовільною ситуацією в цій галузі охорони здоров’я. Так, за словами головного дитячого стоматолога Закарпатської області, завідувача кафедри стоматології дитячого віку УжНУ Оксани Клітинської, рівень поширеності карієсу постійних зубів у 12-річних дітей – 92%, гігієна оцінювалась як незадовільна у 99% обстежених дітей.

«Створення системи шкільних стоматологічних кабінетів є важливим етапом у розвитку профілактичної медицини і буде слугувати запорукою покращення стану органів порожнини рота у дітей децентралізовано, в межах школи, – каже пані Клітинська. – Лікарі-стоматологи, які працюватимуть у стоматологічному кабінеті, будуть здійснювати лікувально-профілактичні стоматологічні заходи для дітей, котрі навчаються у школі, на безоплатній основі, що приведе до покращення рівня гігієнічного навчання, знизить рівень захворюваності на основні стоматологічні захворювання і поліпшить рівень життя».

Йосип Іванчо, 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp