Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатським школярам - про безпеку на дорозі (ВІДЕО)

1 лютого 2017 р., 21:01

Розповідали полісмени

Аби уникнути біди.

Дотримуватись правил дорожнього руху повинен кожен свідомий громадянин. За останніми даними нацполіції, на Закарпатті зросла кількість ДТП. Патрульні Ужгорода та Мукачева спільно з угорською міліцією провели акцію для школярів і пояснювали важливість правил безпеки дорожнього руху. Кожному учневі роздали світловідбиваючий жилет, який значно зменшує ризик виникнення нещасних випадків. Тоді водій може помітити пішохода на відстані 50-100 метрів.

Ернест ЗАВАДСЬКИЙ, речник Патрульної поліції Ужгорода та Мукачева

Звичайно про безпеку. Оскільки школярі є найбільш ризиковою категорією учасників дорожнього руху. Тому акцент робимо саме на дітях та на школярах. Вікові категорії від 1-го класу і до 10-11-го. Звичайно, менші діти знаходяться під увагою батьків, натомість підлітки не завжди враховують всі фактори, які впливають на безпеку дорожнього руху. Тому вони отримають окремі настанови.

Учасниками акції стали учні 4-х ужгородських шкіл з українською та угорською мовами навчання. Вони з цікавістю слухали патрульних та обіцяли носити отримані жилети в темну пору доби.

Ліліана, школярка

Бо життя людини, як тут прозвучало не раз, найважливіше, що у людини може бути. Тому головне –дотримуватись правил, щоб не було ДТП.

На цій акції поліцейські зупинятися не збираються. 6-го лютого стартує новий проект «Шкільний патруль». Вибиратимуть по 10-15 відповідальних учнів зі шкіл, проводитимуть з ними співбесіди. Після цього триватиме 2-тижневе посилене навчання. Кожен children police отримає форму та посвідчення. В його обов’язки входитиме контроль за дисципліною в школі та проведення профілактичних бесід. Після випуску вони будуть рекомендовані до позачергового вступу в органи МВС, - повідомляє Ужінформ:





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp