Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль: "На Луганщині я добивався письмових зобов’язань від керівників «ЛНР» про ремонт зруйнованих комунікацій"

2 лютого 2017 р., 15:18

Голова ОДА представив відповідні документи

– У кінці 2014 року, коли бойові дії на Донбасі досягали максимальної інтенсивності, а внаслідок обстрілів із «Градів», артилерії та мінометів гинули люди, руйнувалися житлові будинки і соціальні об’єкти, я завжди добивався від представників так званої «лнр» письмових зобов’язань про режим припинення вогню та ремонт пошкодженої інфраструктури, – заявляє Геннадій Москаль, котрий у 2014-15 роках очолював Луганську обласну військово-цивільну адміністрацію. – Додаю документ, який ми знайшли в архіві, і який раніше ніде не публікувався. 20 жовтня 2014 року так званий прем’єр-міністр «лнр» Геннадій Ципкалов направив мені в Сєвєродонецьк листа, в якому повідомив, що ремонтно-відновлювальні роботи в прифронтовому Станично-Луганському районі будуть проводитися 22 жовтня з 9.00 ранку. На цей час «лнр» гарантувала режим бойової тиші й направила на місце пошкоджень своїх ремонтників.

Зі свого боку я погоджував режим припинення вогню з нашими військовими, що дислокувалися у відповідному секторі. Усі комунікації були відновлені силами «лнр». Цей лист прийшов тільки після того, як я дав вказівку перекрити водопостачання в окупований Луганськ (90 відсотків питної води в так звану «лнр» постачається з контрольованої Україною території Луганщини). Документ доводить, що гарантій про припинення вогню й ремонт комунікацій від представників окупованих територій можна добитися тільки тоді, коли в них самих виникне безвихідна ситуація з газо-, водо- чи енергопостачанням.

До речі, згодом Плотницький звинуватив прем’єр-міністра «лнр» Ципкалова в державній зраді, а у вересні 2016 року він начебто покінчив життя самогубством у в’язниці в Луганську. Скоріше за все, його просто вбили, як вбивають інших ватажків «лнр» і «днр», котрі стали відпрацьованим матеріалом.

Схожі новини

Москаль прокоментував події в Апеляційному суді Закарпаття
Москаль: «Вирішити питання ОТГ мітингами, транспарантами гучномовцями чи гробами з вінками неможливо»
Москаль спростовує інформацію щодо введення плати за перетин кордону
Москаль допоможе Свалявському профтехучилищу розширити навчальну базу і передасть Боржавській вузькоколійці ще один ретро-тепловоз
Москаль серед тих, про кого пишуть і говорять найчастіше
Москаль: «Суд конфіскував у дохід держави ділову деревину, яку лісгосп із Чернігівщини в сховку намагався вивезти в Румунію» (ДОКУМЕНТ)
ВРУ не підтримує запропоновані Москалем та активістами зміни до законодавства щодо врегулювання «пересічки»
Москаля найчастіше згадували у ЗМІ - результати рейтингу
Москаль: «Блокування залізничного сполучення з ОРДЛО та особливі заходи в енергетиці не відіб’ються на енергопостачанні Закарпаття»
Москаль вважає методи роботи ФСБ непрофесійними

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp