Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США пом’якшили санкції проти ФСБ Росії

2 лютого 2017 р., 19:45

ФСБ є структурою, яка надає дозволи для завезення та продажу імпортної електронної продукції з-за кордону

Управляння з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США у четвер, 2 лютого, видало розпорядження про узаконення певних транзакцій з ФСБ Росії, в частині експорту електронної продукції зі США на територію РФ. Відповідне розпорядження оприлюднене на офіційному сайті відомства.

"Затверджуються такі дії, які вважаються необхідними та зазвичай властивими для: отримання, використання, сплати або оформлення ліцензій, дозволів, сертифікатів, а також нотатки, що видаються чи реєструються Федеральною службою безпеки Росії (ФСБ) стосовно імпорту, дистрибуції або використання продуктів інформаційних технологій в Російській Федерації, які охоплюють: 1) експорт, реекспорт чи постачання продукції і технологій, які є суб'єктом Правил експортного регулювання (...), ліцензованими або авторизованими Міністерством торгівлі; 2) здійснення будь-яких виплат ФСБ за такі ліцензії, дозволи, сертифікати або нотатки, що не перевищують 5 тис. доларів США", - йдеться в документі.

Таке рішення було прийняте через те, що ФСБ Росії є структурою, яка надає дозволи для завезення та продажу імпортної електронної продукції з-за кордону, в тому числі, смартфонів, планшетів, комп'ютерів та інших виробів.

Як повідомлялося, у грудні 2016 року адміністрація США запровадила економічні санкції, в тому числі на ФСБ Росії через втручання РФ у президентські вибори в Сполучених Штатах.

Також нагадаємо, що офіційний представник Білого дому запевнив, що Трамп не обговорював санкції з президентом Росії Владіміром Путіним під час телефонної розмови в суботу.

Перед телефонною розмовою президентів США і РФ американські журналісти і аналітики з посиланням на свої джерела повідомили, що в Білому домі підготували указ про зняття санкцій з Росії. Згодом у Трампа підтвердили, що думають над скасуванням санкцій проти Росії. Радник президента США Кілліан Конуей в ефірі Fox News сказала: "Все це розглядається в перспективі поліпшення відносин з іноземними лідерами в світі". Однак незабаром Трамп заявив, що зараз не час говорити про скасування санкцій.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp