Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ООН проти несплати Києвом пенсій Донбасу

5 лютого 2017 р., 19:32

У деяких випадках, коли людей вилучали зі списків виплат, такі дії порушували закон.

В Організації об'єднаних націй серйозно стурбовані практикою припинення соціальних виплат і пенсій деяким переселенцям і жителям тимчасово окупованих територій України, заявив координатор системи ООН в Україні Ніл Уокер в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

За його словами, в організації є конкретні приклади недоробок української влади в гуманітарній сфері."Зазвичай, я уряд не обговорюю, бо вважаю, що краще і ефективніше працювати з ним безпосередньо. Але ми, зокрема, дуже серйозно стурбовані і неодноразово піднімали питання з приводу припинення соцвиплат і пенсій. У деяких випадках, коли людей вилучали зі списків виплат, такі дії порушували навіть українські закони, не кажучи вже про міжнародні. І ми наполягаємо, що всі громадяни мають право на соцвиплати, незалежно від того, де вони живуть, є пенсіонерами чи ВПО ", - підкреслив представник ООН.Уокер також зазначив, що сьогодні міжнародне співтовариство стурбоване позицією Мінсоцполітики України щодо соціальних виплат і пенсій.

Крім того, він повідомив, що плани гуманітарного реагування ООН для України на 2015 і 2016 роки передбачали залучення близько 300 млн доларів на рік, однак залучити вдалося лише 200 і 100 млн доларів відповідно.За його словами, недофінансування програм пов'язане із жорсткою глобальною конкуренцією за гуманітарну допомогу і зменшенням масштабу бойових дій на Донбасі.Нагадаємо, в жовтні перша палата Вищого адміністративного суду винесла рішення про виплату пенсій, заробітних плат та соціальних допомог тим, хто проживає на окупованих територіях Донбасу.За словами Міністра соціальної політики Андрія Реви, для виплат пенсій жителям окупованого Донбасу щорічно потрібно 30 мільярдів гривень.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp