Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У суді розглядали апеляційні скарги прокурора щодо Цапа

8 лютого 2017 р., 08:50

В Ужгороді

Учора, 7 лютого, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Закарпатської області розглянуто апеляційні скарги прокурора на ухвали слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, якими задоволено клопотання про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою щодо підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди депутата міськради, а також громадянина Г., який підозрюється у пособництві в одержанні неправомірної вигоди. Нагадаємо, депутату міськради та пособнику суд обрав запобіжні заходи - тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 96 тисяч гривень та 40 тис. грн. – відповідно. 

Прокурор, не погоджуючись з рішеннями слідчого судді, у апеляційних скаргах просив скасувати ухвали та постановити нові, якими застосувати щодо підозрюваних ті самі запобіжні заходи, але збільшити розмір застави: депутату міськради - до 480 тис. грн., іншому підозрюваному до 320 тис. грн. 

Апеляційний суд, вивчивши матеріали провадження та заслухавши учасників судового розгляду, дійшов висновку, що розміри застави, встановлені слідчим суддею, не достатні для забезпечення виконання підозрюваними процесуальних обов`язків під час досудового розслідування. Відтак, колегія суддів частково задовольнила апеляційні вимоги прокурора і залишивши запобіжним заходом тримання під вартою до 24 березня 2017 року з можливістю внесення застави збільшила її розмір щодо посадовця до 240 тис. грн., а щодо підозрюваного у пособництві - до 64 тис. грн. 

Цього ж дня були призначені до розгляду апеляційні скарги заступника міського голови та прокурора на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, якою в застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою відмовлено та застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту. Однак, на початку судового засідання підозрюваний заявив клопотання про відкладення розгляду апеляційних скарг через заміну захисника, який напередодні від подальшої участі в провадженні відмовився. Апеляційний суд клопотання задовольнив і переніс розгляд апеляційних скарг на 9 годину 10 лютого 2017 року.
Прес-служба Апеляційного суду Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp