Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські прикордонники отримали обладнання

8 лютого 2017 р., 15:20

Від Уряду Норвегії

Сьогодні на Закарпатті, в рамках проекту міжнародної технічної допомоги, прикордонники Мукачівського загону отримали обладнання для виявлення радіаційних матеріалів і радіоактивних речовин, захисту, знезаражування та дозиметрії.

Передати обладнання, надане Україні Урядом Королівства Норвегія через Норвезьке Агенство радіаційного захисту (NRPA) прибув представник компанії Nordisk Sikkerhet з питань радіаційного та радіоактивного захисту Норвегії, засновник та керівник проекту Павел Тішаков. В урочистій церемонії взяли участь керівництво та персонал Мукачівського прикордонного загону.

Також на заході були присутні представники Міністерства економіки України, Державного агентства України з питань зони відчуження та виконавці проекту в Україні.

Загалом в рамках проекту військовослужбовці Мукачівського загону отримали обладнання на загальну суму близько 700 тисяч євро. Серед врученого обладнання, яке покращить виявлення та затримання незаконних РХБЯ матеріалів – мобільний автоматизований комплекс для виявлення радіоактивних речовин і ядерних матеріалів, мобільний дезактиваційний комплекс, засоби індивідуального захисту, пошукові дозиметри-сигналізатори, індивідуальні дозиметри гамма-випромінення, спектрометри тощо.

{g}

Під час вручення присутнім продемонстрували роботу обладнання та наголосили на важливості подібних проектів в Україні.

Варто зауважити, що проект реалізується у рамках двосторонньої Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегії. Цей проект є першим для прикордонної служби у рамках співробітництва з норвезькими донорами і, у разі ефективної імплементації, дозволить продовжити співпрацю за цим напрямом.
Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp