Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про питання, які піднімали на засіданні координаційної ради з туризму

10 лютого 2017 р., 13:05

В Ужгороді

Засідання міської координаційної ради з туризму напередодні відбулося в Ужгородській міській раді. Відкриваючи зібрання, міський голова Богдан Андріїв наголосив, що думка підприємців, їхні досвід, бачення, яке ґрунтується на щоденному практичному досвіді, підтримка і коригування дій влади вкрай необхідні. Саме тому бізнес, який працює для туристичної привабливості Ужгорода, й запрошено для конструктивного діалогу.

Також Богдан Євстафійович коротко поінформував про плани на цей рік щодо продовження оновлення, капітальних ремонтів вулиць, площ Ужгорода, реконструкції фасадів і загалом центру міста. Запросив і до діалогу, як задіяти реконструйований історико-архітектурний комплекс "Совине гніздо", аби там постійно проходили цікаві, інтелектуальні і мистецькі події.

Власник готельно-ресторанного комплексу "Прага" Юрій Бережник підняв кілька проблем. Зокрема, йшлося про те, що тривалий час не працює аеропорт "Ужгород", до нашого міста скеровують мало потягів, Закарпаття має дуже слабке залізничне з'єднання з абсолютною більшістю регіонів України, про призначення додаткових потягів на свята "Укрзалізниця" приймає рішення дуже пізно, коли більшість людей уже вирішили, де і як відпочити, куди поїхати. Через черги на кордоні, у тому числі пов'язані з постійною конфронтацією з власниками машин на іноземних номерах ("пересічниками"), до нас не хочуть їхати закордонні гості. Підняв пан Бережник і питання про транспорт у самому Ужгороді, вкрай поганий сервіс служб таксі.

Начальник департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман зазначив, що міністр транспорту Володимир Омелян, відвідавши нещодавно Закарпаття, дав слово, що аеропорт Ужгород" запрацює у цьому році і попередньо йшлося, що вже у березні. Для реконструкції злітної смуги у 2017-му планують надати 14 мільйонів гривень, аби виконати всі вимоги для прийому літаків типу "Боїнг", інше питання – використання словацького повітряного простору – не таке складне, як щодо технічного стану летовища. Денис Ман розповів і про те, як працює керівництво області, щоб розширити залізничне сполучення Закарпаття з іншими регіонами та щодо, розбудови мережі та зручності пунктів пропуску на кордонах.

Посадовець ОДА також відзначив, що нинішня команда Ужгородської міської влади вперше комплексно і стратегічно підійшла до програми туризму, його розвитку в Ужгороді. А серед першочергових питань попросив вирішити питання інформаційних стендів на вокзалах для приїжджих, туристів, відновлення роботи туристично-інформаційного центру, а також на весь рік формувати і широко анонсувати дати проведення фестивалів.



Власник готелю «Кілікія» Арсен Мелкумян окреслив перспективи, які б дало створення об'єднання готельєрів, власників туристичних об'єктів, можливі спільні напрацювання, підняв питання інформаційних стендів, які потрібно розміщувати в санаторіях, інших рекреаційних закладах, аби люди, які там відпочивають, хотіли відвідати Ужгород і знали, як сюди доїхати.

Денис Ман повідомив, що ще до кінця лютого заплановане зібрання надавачів туристичних послуг всього Закарпаття і є ініціатива створити саморегулююче об'єднання, яке могло б напрацьовувати пропозиції і вирішувати питання залучення туристів. Домовилися також, що обласна адміністрація більш активно інформуватиме і міську раду Ужгорода, і підприємців про можливості побувати на виставках, форумах, що це буде робитися заздалегідь для якісної підготовки до презентації можливостей краю і безпосередньо закладів.



Прийняли також рішення про розширення складу Ужгородської міської координаційної ради з туризму та проведення, за дорученням міського голови, вже найближчими днями зустрічі з представниками служб таксі для вирішення проблем обслуговування в місті.
Прес-служба Ужгородської міської ради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp