Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ упевнений у виграші справ проти Росії у ЄСПЛ

12 лютого 2017 р., 20:45

Команда з міждержавного спору працює практично цілодобово, повідомив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ.

Київ переможе у суперечках з Росією у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ). Про це заявив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина в ефірі телеканалу ZIK.

"Для того, щоб перемогти, потрібно працювати. І команда з міждержавних спорів працює практично цілодобово. Наше завдання - перемогти, і ми переможемо у цій суперечці", - сказав він.У той же час Ліщина підкреслив, що по сходу України щодо Росії в ЄСПЛ ще немає ніяких рішень. "Європейський суд визначить, яка з держав відповідає за яку з територій (Донбас). Тобто якщо ми будемо досить переконливі (а я впевнений, що ми будемо) і доведемо, що територія, яку ми зараз називаємо окупованою, на цю територію Росія поширила свою юрисдикцію, відповідно будь-які порушення на цій території - це буде відповідальність Російської Федерації", - зазначив чиновник.Він також нагадав, що у Росії своєрідний підхід до рішень Європейського суду. "У них Конституційний суд має право приймати рішення, що дане рішення ЄСПЛ можна не виконувати. Це абсолютно унікально для Ради Європи, інших таких держав немає, це абсолютне порушення Європейської конвенції з прав людини - тут зовсім немає ніяких питань", - сказав урядовий уповноважений.Крім того, Ліщина повідомив, що особисто не бачив позовів українців до нашої держави, поданих у ЄСПЛ. "Вся статистка за ними (позовами, - ред.) у секретаріаті Європейського суду. І поки мені ЄСПЛ їх не передасть відповідним чином, з інформацією і питанням, я просто не знаю, на що українці їм скаржаться", - сказав він.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp